Dünya piyasalarının değişmesi sonrası kısa zaman önce Cumhuriyet tarihinin en yüksek rakamlarına çıkan altın fiyatları, İngiltere'nin AB'den ayrılması ve güvenlik sorunlarının artmasıyla birlikte tekrar yükselişe geçti. 3 hafta içerisinde gramı 12 lira artan altın fiyatlarının yeni bir rekor olduğunu belirten Başkan Özman, altın piyasaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Altın fiyatlarının tekrar rekor seviyelere geldiğini ifade eden Özman, 'İngiltere'nin AB'den ayrılması, AB'nin dağılması dedikoduları, dünya ekonomisinin karmaşık durumu, dünya piyasasındaki para sıkıntısı ve dünya genelindeki terör olaylarına bağlı güvensizlik ortamı altın fiyatlarının biranda yükselmesinin en büyük sebepleri olarak değerlendirilebilir. Altının ONS bazındaki fiyatı dünya piyasasında bin 360 dolar seviyesine kadar çıktı. Hükümetin beklediği döviz kurları bu seviyelerin çok altında. Dolayısıyla döviz kurları bu kadar yüksek seviyelere çıkınca altın fiyatlarında yükseliş meydana geliyor. İngiltere, AB'den ayrılmadan önce Türkiye'deki altın fiyatları gram altın bazında 24 ayar gram altın 115 lira civarındaydı. Şu anda gram altın 127 lira. Önceden 198 lira olan çeyrek altın, şimdi 215 lira seviyesinde. 3 hafta içerisinden altında 12-13 lira gibi bir yükselme meydana geldi. Bu fiyatlarla, Cumhuriyet Tarihinin en yüksek altın fiyatlarına ulaştığımız rekor fiyatları da geçmiş olduk. O zaman altın fiyatı 115 lira civarındaydı, şu anda 127 lira seviyesinde. Cumhuriyet tarihi rekorunun rekorunu da 7 lira kadar geçmiş olduk. Düğün sezonunda altın alacak vatandaşlar yine bu fiyatlarda altınlarını alabilir. Son durumlar göz önüne alındığında altın fiyatlarının düşeceği beklenilmiyor' dedi.

Altın fiyatları bugün itibariyle, gram altın 127 lira, çeyrek altın 215 lira, tam altın 890 lira, bileziğin gramı ise 125 lira olarak seyrediyor.