OMÜ'de rektör adayları bugün yapılacak seçimle belirlenecek. OMÜ Kongre Kültür Merkezi'nde bugün sabah saat 09:00'da başlayacak oy kullanma işlemi saat 16.00'da sona erecek.

Bin 77 öğretim üyesinin oy kullanacağı seçimde, oy kullanma işleminin başlaması için 540 kişinin imza vermesi gerekiyor. Yeterli çoğunluk sağlanamadığı taktirde çarşamba günü tekrar seçim için toplanılacak.

6 İSİM BELİRLENECEK
Oy kullanma işleminde görev alacak sandık kurulu başkanı ve sandık üyeleri Rektör Hüseyin Akan tarafından belirlenirken, akşam saat 16.00'a sona erecek oy kullanma işleminin ardından sandıklar açılarak oy sayımı başlayacak. Sandıktan en fazla oy alan ilk 6 kişi bir gün sonra YÖK'e gönderilecek. YÖK, önümüzdeki hafta mülakatlara başlayacak ve ay sonuna kadar tamamlanan mülakat sonuçlarına göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 3 isim önerecek. Erdoğan ise üç isim arasından birini en geç 8 Ağustos gününe kadar rektör olarak atayacak.

8. REKTÖR SEÇİLECEK
Samsun'da 1975 yılında faaliyete geçen ve bünyesinde 20 fakülte, 2 yüksekokul, 13 meslek yüksekokulu, 5 enstitü, 1 konservatuvar ve 24 uygulama araştırma merkezi barındıran OMÜ'ye rektör olmak isteyen 1'i kadın toplam 16 öğretim üyesi bugün sandıkta yarışacak. Yaklaşık bir yıl öncesinden başlayan rektörlük seçimlerinde sona gelinirken önümüzdeki ayın ilk haftasında ise OMÜ'nün yeni rektörü göreve başlayacak. Kurulduğu günden bu yana 7 rektörün görev yaptığı OMÜ 8. rektörünü seçecek.

İŞTE O İSİMLER
OMÜ'de bugün rektör adayı olarak seçime katılması beklenen 16 isim işe şöyle: Prof. Dr. Kenan Erzurumlu, Prof. Dr. Ali Haydar Şahinoğlu, Prof. Dr. Yılmaz Can, Prof. Dr. Tuncer Çağlayan, Prof. Dr. Şenol Eren, Prof. Dr. Şaban Sarıkaya, Prof. Dr. Sait Bilgiç, Prof. Dr. Mustafa Bekir Selçuk, Prof. Dr. Mahmut Aydın, Prof. Dr. Fatma Aydın, Prof. Dr Bünyamin Şahin, Prof. Dr. Muhammet Dervişoğlu, Prof. Dr. Ramazan Amanvermez, Prof. Dr. Güven Önbilgin, Prof. Dr. Erdal Ağar ve Prof. Dr. Fazlı Arabacı.

Bayram OK