Terme Belediyesi tarafından vatandaşların rahat ve güvenli alışveriş yapabilmeleri için Kapalı Semt Pazarı esnafına tanıtım ve kimlik kartı dağıtıldı.

Terme Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından ilçe genelindeki pazarcılara, üzerinde fotoğraflarının, faaliyet gösterdikleri alan, yer ve kimlik bilgilerinin yer aldığı tanıtım kartları dağıtıldı.

Kart dağıtımını Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Belediye meclis üyeleri Mehmet Devranlı, Hüseyin Alemdar, Zabıta Müdürü Mesut Şahin ile birlikte yaptı. Kimlik tanıtım kartı uygulamasıyla vatandaşların daha güvenli bir ortamda alışveriş yapabileceklerini kaydeden Zabıta Müdürü Mesut Şahin 'Vatandaşımızın rahat ve huzurlu bir şekilde alışveriş yapması için her türlü konuda mücadelemiz devam edecektir' diye konuştu.

GÜVENLİ VE HUZURLU ALIŞVERİŞ
Pazara ve pazarcıya düzen geldiğine dikkat çeken Belediye Başkanı Şenol Kul 'Terme Belediyesi olarak pazarcılarımızı tanıyabilmek amacıyla kimlik kartı çıkarttık. Kimlikte pazarcının faaliyet gösterdiği alan, yeri ve tezgah numarası yazıyor. Bu uygulama vatandaşlarımızın güvenli ve huzurlu bir şekilde alışveriş yapmalarına imkan sağlayacak. Vatandaşlarımız kimden alışveriş yaptığını bilecek. Zabıta ekiplerimiz pazarcıları kartına göre denetleyebilecek. Yeni uygulamanın ilçemize hayırlı olmasını diliyorum' şeklinde konuştu.
Başkan Kul daha sonra alışveriş için pazara gelen vatandaşlarla ve pazar esnafı ile sohbet ederek uygulama hakkında detaylı bilgi verdi.