Merkeze bağlı Dörtkonak köyünün 2 bin 225 metre rakımlı zirvesinden şehir merkezini ve güneşin doğuşunu kuş bakışı izleyen baba ve kızı, bu an için bir yıl beklediklerini belirterek bu eşsiz anı yaşamak isteyen herkesi Gümüşhane'ye davet ettiler.

Bayram tatilini memleketlerinde geçirmek üzere Gümüşhane'ye gelen Osman Nebioğlu, önceki yıllarda fotoğraf tutkunları ile gerçekleştirdiği etkinliği bu kez kızıyla gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Coğrafyasının yüzde 60'ı dağlardan oluşan ve bu nedenle de yüzlerce yayla ve zirveye ev sahipliği yapan Gümüşhane'nin bu özellikleriyle fotoğrafçılar için eşsiz manzaralar sunduğunu dile getiren Nebioğlu, anılan yere ulaşmak için Gümüşhane kent merkezinden 3 farklı alternatifli yol bulunduğunu ve şehir merkezinin kuşbakışı görülebildiği alanın merkeze 18 kilometre uzaklıkta olduğunu kaydetti.

Zirvede kurdukları kamp çadırında sabaha kadar beklediklerini, ardından ufkun alabildiğinde görüldüğü bölgede gökyüzündeki değişimi gözlemlemeye başladıklarını kaydeden Nebioğlu, 'İki yıl önce yaptığımız gündoğumu etkinliğini yeniden gerçekleştirdik. Şehir merkezinin üzerindeki bulut hareketlerini ve gündoğumunu izlemek için bizim için çok zevkli oldu. Hiç uyumadan bu anı izleyebilmek için sabaha kadar bekledik. Ama beklediğimize değdi' dedi.

Özellikle gurbetten tatile memleketlerine gelen Gümüşhanelilerden şehir merkezlerine bağlı kalmamalarını, dağları ve yaylaları mutlaka gezerek, tadını çıkarıp güzel hatıralarla ayrılmalarını isteyen Nebioğlu, 'Eskişehir'den geldik. Bin kilometre yol geldik ama geldiğimize fazlasıyla değdi' diye konuştu.

Ordu Üniversitesi'nde okuyan ve oradaki dağcılık kulübünün üyesi olan Beyzanur Nebioğlu ise uzun ve yorucu bir gecenin ardından görüp, fotoğraf ve video kayıt altına aldıkları manzaranın tüm yorgunluklarını aldığını söyledi.

Bulundukları alanın denizden yüksekliğinin 2 bin 225 metre olduğunu, güneşin doğduğu anda güneşle aynı seviyede olduklarını dile getiren Nebioğlu, 'Ordu Üniversitesi dağcılık kulübünde başladım. Gümüşhane Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (GÜDAK) aracılığı ile Gümüşhane'de ki yaz tatillerinde bu faaliyetlerimi devam ettiriyorum. Burada olmaktan mutluluk duyuyoruz. Şuan 2 bin 225 metredeyiz. Güneşle aynı seviyede, bulutların üzerindeyiz. İnanılmaz bir sis denizi manzarası var. Gümüşhane kent merkezinin bulunduğu Harşit vadisi şuan sis altında. Çok güzel görüntüler yakaladık. Burada bulunmaktan büyük keyif aldık, gelip görmenizi tavsiye ediyoruz' ifadelerini kullandı.

Fotoğrafların çekildiği yerin Süleymaniye Kayak Merkezi'nin başlangıç noktalarından birisi olduğuna değinen Nebioğlu, ortaya çıkan muhteşem görüntüleri hem fotoğraf hem de videosunu çekerek ölümsüzleştirdiklerini de sözlerine ekledi.