KATILIM ÇOK GENİŞ

Bafra'ya bağlı Bengü Mahallesi Yusuf Ziya Yılmaz Spor Tesisleri'nde düzenlenen geleneksel Bengü Yayla Güreş Şenlikleri, büyük ilgi gördü. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Turan Çakır, AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Soğuk, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar, Tekirdağ Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Bafra İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın'ın yanı sıra şehir içi ve dışından çok sayıda vatandaş güreşleri izledi.

YILMAZ'A KUPA

Er meydanında başpehlivanlık için ter döküldü. Bengü Yayla Güreşleri ağalı için 25 bin TL ile başlayan ağalık mücadelesi sonucunda güreş ağalığını 80 bin TL'ye iş adamı Hasan Acar aldı. Kıyasıya mücadele eden pehlivanlardan dereceye girenler ödüllerini alırken Bengü yayla güreşleri başpehlivanı Yalçın Sözen oldu. Bengü ve Civar köyleri Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Bekir Keskin, tüm katılımcılara teşekkür ederken, tesisin yapılmasında büyük emeği olan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'a hizmet kupası verdi. Başkan Yılmaz hizmet kupasını alırken, Bengü'ye 1 milyon liralık yatırım yaptıklarını ifade etti.

GÜREŞ ATA SPORU

Ata sporu olan güreşin önemli olduğunu vurgulayan AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, "Gençlerimizin ata sporumuz olan güreşe ilgisi çok yüksek burada seyrediyoruz çok kaliteli gelecek vadeden güreşçi gençlerimiz var. 24 yıldır düzenlenen bir şenlik biraz daha Türkiye geneline yayılırsa insanların ilgisini buraya çekebileceğimizi düşünüyorum" dedi. Tekirdağ Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz ise, "Kapaklı'da 100 bin nüfusun yaklaşık 25 bini Samsunlular'dan oluşuyor. Bu nedenle Samsunlu hemşerilerimizin kendi memleketteki organizasyonlarında yanında olmak istedim. Burada canlı heyecanlı kıran kırana geçen güreşleri izlemekten büyük keyif aldık" diye konuştu.

Ümit CEYLAN