Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla kalırılacak olan Gülsan Sanayi Sitesi'ndeki esnafın mağdur edilmemesi gerektiğini söyledi.

Büyükşehir'i esnafla ve esnaf odalarıyla diyaloga girmediği için eleştiren Akcagöz, ''Samsun'da sadece Yusuf Ziya Yılmaz ve AKP'liler yaşamıyor. Hangi görüşten olursa olsun Samsun'da Samsun halkı yaşıyor. Onların haklarına da saygı göstermek gerekiyor'' diye konuştu.

MAHKEME ESNAFIN LEHİNE OLACAK
Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı tasarrufu masaya yatırmak gerektiğini kaydeden Akcagöz, ''Gülsan Sanayi bölgesinde bin 200 işyeri var. Orada insanlar emek ve alın terleriyle çalışıyorlar. Oradaki Esnafın mağdur edilmemesi gerek. Sarıışık mevkiine taşınması planlanan sanayiye vatandaş nasıl ulaşacak? Esnaf oraya gidince iş yapabilecek mi? Orası taşındığında ekmeğimi, işimi bırakırım diye düşünenler var. Onların düşüncelerine de kulak vermek gerekiyor. Sonucunda yılların esnafı oradakiler. Ama Büyükşehir bunları asla konuşmadan hatta mecliste bile tartışmadan geçirmiş. Şu anda devam eden 2 mahkeme var. Ben mahkemelerin kararını esnafın lehine vereceğini düşünüyorum. Mahkeme istimlak bedellerini de tespit ederken esnafın lehine davranacaktır. Sonucunda belediyenin teklif ettiği rakamlar arasında dağlar kadar fark olacak'' ifadelerini kullandı.

PEŞKEŞTEN KAYGILANIYORUZ
Gülsan'ın taşınmasının ardından boşalacak alana yeşil alan yapılmasının doğru olduğunu ifade eden Akcagöz, sözlerini şu şekilde sürdürdü: ''Yeşil alan projesi uyguladım diyenler, İstanbul ve diğer şehirlerde birçok örneği olduğu gibi yeşil alanları imar değişikliğiyle işadamlarına peşkeş çektiler. Bizim içimizde de Samsun'da da böyle birşey olacağından kaygılanıyoruz. Büyükşehir danışmadan, konuşmadan kararlar almaya devam ediyor. Esnaf odalarıyla istişare yapmadan alınan kararları eleştiriyorum en çok. Samsun'da sadece Yusuf Ziya Yılmaz ve AKP'liler yaşamıyor. Hangi görüşten olursa olsun Samsun'da Samsun halkı yaşıyor. Onların haklarına da saygı göstermek gerekiyor.''

Zerrin SOMUNCU