Devletin ilgili tüm kurumlarının Ordu için seferber olduğunu belirten AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu 'Afetzedelerin mağduriyetinin uzamaması için tüm gücümüzle çalışıyoruz' dedi.

Devletin tüm birimlerinin afetin verdiği zararı en kısa sürede telafi etmek için gece-gündüz çalıştığını belirten AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, "Hasar tespit çalışmaları sürüyor. Kaymakamlıklarımız, Büyükşehir Belediyemiz, Maliye ve AFAD tarafından gerekli incelemeler yapılıyor. Sel afetinin meydana geldiği ilk gün Başbakan Yardımcımız Sayın Numan Kurtulmuş bölgeye gelerek hemşehrilerimizle buluştu. Selden zarar gören kardeşlerimizle bir araya gelerek yaralarının en kısa sürede sarılacağını belirtti. O günden itibaren de hükümetimiz, büyükşehir belediyemiz, ilçe belediyelerimiz, kaymakamlıklarımız, AFAD, UMKE, Kızılay, Karayolları, DSİ ve diğer tüm ilgili kuruluşlar refleks göstererek üzerlerine düşeni yaptı. Profesyonel ekipler gece gündüz demeden çalışmalarını sürdürüyor. Devletimiz tüm imkanları ile topyekün afetzedelerimizin yardımına koştu' diye konuştu.

"Vefat haberleri canımızı yaktı"

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu şu bilgileri verdi: 'Selin en acı faturası hemşerilerimizin vefat etmesi oldu. 3 vatandaşımız hayatını kaybetti, 2 kişi ise halen aranıyor. Arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Bölgenin sarp yapısını ve yağan yağmurun miktarını göz önünde bulundurduğumuzda arama kurtarma çalışmalarının ne kadar zor olduğunu anlayabiliyoruz. İş makineleri zor şartlarda çalışıyor. Bunun yanı sıra profesyonel ekipler bu çalışmalara destek veriyor. Böylesine bir sel felaketi Ordu'nun son 30 yılında yaşanmamış bir afet. Devletimiz ve hükümetimiz burada yaşananları yakınan takip etti. Başbakan Yardımcımız Sayın Numan Kurtulmuş, Başbakan Yardımcımız Sayın Nurettin Canikli, Sağlık Bakanımız Sayın Recep Akdağ, AFAD Başkanımız Sayın Mehmet Halis Bilden bölgede incelemelerde bulundu. Sayın Bilden, AFAD'ın üzerine düşen her şeyi yapacağını belirtti. Bunu da gerçekleştirdiler. Aynı zamanda Karayolları Genel Müdürlüğümüz, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğümüz tüm imkanlarını seferber ederek vatandaşlarımızın hizmetine koştular. Büyükşehir belediyemize ait 120 iş makinesi selin izlerini silmek için uyumadan, dinlenmeden çalışıyorlar. Bizim için en acı olan şey can kayıplarıdır. Maddi kayıplar nasıl olsa telafi edilecektir. Ancak can kayıpları hepimizi çok üzdü. Ama selin sebep olduğu zarar en kısa sürede telafi edilecek ve hemşehrilerimizin bundan en az şekilde etkilenmeleri sağlanacaktır.'