Gelecek sezon Türkiye'yi Euro Cup'ta temsil edecek olan Samsun Canik Belediyespor daha önce 2012-13 sezonunda Galatasaray ile Euroleague Kadınlar Play-Off ve final 8 maçlarında forma giymiş Amerikalı oyuncuyu transfer ederek kadrosunu güçlendirdi.

1985 doğumlu ve 1.84 m boyundaki skorer oyuncu geçen sezon Fransız temsilcisi Tango Bourges ile Euro Cup şampiyonluğu yaşadı. 2011-12 sezonunda ise İstanbul'da düzenlenen Euroleague kadınlar final 8 maçlarında mutlu sona ulaşan İspanyol Ros Casares ile Euroleague şampiyonu olan kadroda yer almıştı.

'Samsunumuzu ve ülkemizi Avrupa'da başarıyla temsil edeceğiz'

Avrupa'da Samsun'u ve Türkiye'yi başarıyla temsil edeceklerini belirten Samsun Canik Belediyespor Kulübü Başkanı Ercan Bayrak, 'Kariyerinde WNBA, Euroleague ve Euro Cup şampiyonlukları bulunan çok iyi bir sporcuyu kulübümüze kazandırmış bulunuyoruz. Shay Murphy'nin daha önce Karadağ milli takımında oynamış olması ve bu ülke pasaportuna sahip olması kadro derinliğimize önemli avantajlar da sağlayacaktır. Bilyoner.com Kadınlar Ligi'nde geçen yıl elde ettiğimiz başarının tesadüf olmadığını kanıtlayacak titiz araştırmalar ile transfer çalışmalarımıza devam ediyoruz. Karadeniz'i, Kadınlar Basketbol Süper Ligi seviyesinde temsil eden tek takım olmanın sorumluluğunu taşıyor ve bu bilinçle planlarımızı yapıyoruz." dedi.