Tokat'ta lösemi hastası 6 yaşındaki Nisanur'un asgari ücretle çalışan babası Osman Şimşek, kızının 125 haftalık tedavi sürecinde 17 haftayı geride bıraktıklarını, kendilerine uzanacak yardım elini beklediklerini söyledi.

Tokat'ın Pazar ilçesine bağlı Üzümören beldesinde yaşayan Osman (28) ve Çiçek (25) Şimşek çiftinin iki kız çocuğundan 6 yaşındaki lösemi hastası Nisanur Şimşek'in ailesinin maddi imkansızlıklar nedeni ile yaşadığı sorunlar devam ediyor. Turhal ilçesinde bir mermer ocağında asgari ücretle çalışan baba Osman Şimşek, kızının tedavi masraflarını karşılamakta zorlanıyor. Şimşek, yapılan haberlerin ardından sosyal medya üzerinden kendileri ile iletişime geçen duyarlı vatandaşların hesaplarına yaklaşık 2 bin TL yardımda bulunduğunu Pazar Kaymakamlığı'nda da aylık olarak para yardımı yapıldığını kaydetti.

Kızının 125 hafta tedavi göreceğini ifade eden baba Şimşek, henüz bu süreçte 17 haftayı geride bıraktıklarını ifade ederek, 'Kızımın tedavisi yaklaşık 3 yıl daha devam edecek. Haftada bir gün Ankara'ya gitmek durumundayız. Hacettepe Üniversitesi'nde onkoloji servisinde damar yolu açılarak ilaç tedavisi uygulanıyor. Sürekli orada gözaltına tutuluyor. Her hafta Ankara yolculuğu ve yemek masraflarını karşılamakta zorlanıyoruz. Valimizin talimatı ile kaymakamlık tarafından aylık belirli bir oranda yardım yapılıyor ama yeterli gelmiyor. Hayırsever iş adamlarından destek bekliyoruz. Bu tedavi süreci sonunda kızımız yeniden eski neşeli günlerine dönebilecek. Bir yardım eli uzanmasını bekliyoruz' dedi.

Kızının yol masrafları dışında yemek masraflarının da kendilerini etkilediğinin altını çizen baba Şimşek, 'Yemeklerinin taze ve günlük olması gerekiyor. Günlük olarak taze gıdalar yedirmeye gücümüz yetmiyor. Beslenmesine dikkat etmemiz gerekiyor. Elimizden geldiği kadar yapmaya çalışıyoruz ama süreç çok uzun süre devam edecek. Tek umudumuz kızımızın iyileşip eski sağlıklı günlerine dönerek arkadaşları ile dışarıya çıkıp oynayabilmesi' diye konuştu.