Piyasaya sürüldüğü tarih olan 6 Temmuz'dan bu yana büyük ilgi gören Pokemon Go oyununun yapımcısı Nintendo'nun hisseleri yüzde 53 arttı. Şirket ise değerini 7.2 milyar dolar arttırdı.

Nintendo'nun piyasaya sürdüğü Pokemon Go oyunu, çok kısa sürede büyük bir kitle tarafından kullanılmaya başlandı. Beklentilerin fazlasıyla üstüne çıkan oyun Nintendo'ya son derece büyük bir katkı yaptı. Pokemon Go oyunu piyasaya sürüldüğü ilk iki günde Nintendo'nun piyasa değerini 7.2 milyar dolar yükseltti.

Pokemon Go, 'hepsini yakala' sloganıyla piyasaya sürülmüştü. Oyunda telefonun kamerası ve GPS özelliğini kullanarak sokaktaki Pokemon karakterleri keşfediliyor ve diğer oyuncularla çevrimiçi savaş yapılabiliyor. Oyun ücretsiz olmasına rağmen isteğe bağlı olarak oyun içi satın alımlar da gerçekleştirilebiliyor.

Şu anda resmi olarak sadece ABD, Avusturalya ve Yeni Zelanda'da yayınlanan oyunu tüm dünyada birçok oyuncu 'bir yolunu bularak' oynuyor. Nintendo bu oyunla birlikte pasif bir şirket olmaktan çıkıp oyun sektöründe büyük bir çığır açtı. 'Oyun evde oynanır' klişesini yıkarak milyonları sokağa döken oyun sayesinde şirket büyük sükse yaptı.

Sokaklarda oynanan oyun için kullanıcılar olumsuzluklara karşı uyarıldı. Dışarıda pokemon bulmak için sürekli telefona bakan oyuncular, sokakta bir yerlere çarpabilecekleri, takılıp düşebilecekleri ve güvenlik konularına dikkat etmeleri konusunda uyarıldı.

Avusturalya, Amerika ve Yeni Zelanda'daki uygulama indirme mağazalarında çıkan Pokemon Go oyununu Türkiye'deki Android kullanıcıları mağaza değiştirmeden APK. dosyası ile Pokemon GO oyununu yükleyebiliyor ancak iOS kullanıcıları mağaza değiştirmek zorunda kalıyor. iOS'taki uygulama mağazası App Store'da ülke değiştirmek bazen kredi kartından dolayı sorun çıkarabiliyor ve çoğu Türk kullanıcı Pokemon GO'yu indiremiyor.

Konum servislerini kullanarak çalışan Pokemon GO, çizgi filmdeki gibi Pokemon yakalama ve diğer oyuncuların yakaladığı Pokemon ile savaşma üzerine kurulu.