Önceki gün Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül aracılığıyla Bülent Ersoy'u Kırkpınar'a davet etmesinin Kırkpınar için olumlu olduğunu belirten Ay, 1989 yılında Kırkpınar'ı daha cazip hale getirmek için dönemin meşhur ve gözde sanatçılarını Kırkpınar'a davet ettiklerini kaydetti.

Ay, 'Bunlar rahmetli Zeki Müren ile Ajda Pekkan'dı. Bu sanatçıları biz Kırkpınar'a konser versinler diye çağırdık. O dönem Aspendos ta 15 bin kişiye konser veriyorlar ama Edirne'ye geldiklerinde 100 bin kişiye konser vereceklerdi. Biz bunu düşünerek, davetlerde bulunduk. Büyük sanatçıların çağrılması Kırkpınar'ın rengini ve cazibesini artırır. Daha doğrusu güreş dışındaki faaliyetlerin daha cazip hale gelmesi, vatandaşların Sarayiçi'ne gitmesini sağlar. Bana göre, Bülent Ersoy'a teklif de bunun gibi bir davettir, ağalık daveti değildir. Hani gel Edirne'ye bir konser ver. Canın ciğer çektiği zaman yemeye geliyor da bir kere de Kırkpınar'a gelsin, burası da şenlensin' dedi.

Artık bu sanatçıların da eskisi gibi kapris yapmadıklarını kaydeden Ay, "Bülent Ersoy Kırkpınar'a geldiğinde, Kırpınar'a daha bir renk katacaktır. Ama Ağalık diye bir teklif tahmin etmiyorum olsun, olmaz da zaten. Ağalık bambaşka bir müessesedir, Kırkpınar ağalığının ağırlığı vardır. Kırpkınar başka bir sevdadır, bitmeyen bir sevdadır, bitmeyecek bir sevdadır. Bunlar işin tadı, tuzu, şekeri, biberidir' şeklinde konuştu.
Edirne Belediye Başkanı'nı tebrik ettiğini belirten Ay, "Belediye Başkanı güzel düşünmüş, Bülent Ersoy'un daveti ulusal kanallarda çıktı, Kırkpınar'ın adı bir cümleyle dahi olsa geçmiş oldu. Reklamın iyisi kötüsü olmaz, para ile bunu yapamazdınız. Biz de 1989 yılında böyle bir davette bulunmuştuk, sanatçılarımız gelecekti ama önceden yapılan programları dolayısıyla katılamamışlardı' ifadelerini kullandı.