Ünye ilçesinde yaşayan Ahmet Kaymak, işsiz olduğu için uzun bir süredir aşık olduğu Ayşe Topal'a duygularını açamadı. Duygularını açmak için işe gireceği günleri bekleyen Ahmet Kaymak'ın önüne bir fırsat çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ile engelli vatandaşlara tanınan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (EKPSS) giren Ahmet Kaymak, kura usulü ile yapılan yerleştirme sonunda devlet memuru olarak Ünye Tapu Müdürlüğü'nde işe girdi. Ahmet Kaymak, işe başlamasının ardından önünde bir engel kalmayınca sosyal medyadan tanıştığı Ayşe hanıma yine sosyal medya üzerinden evlilik teklif etti. Ayşe Topal (Kaymak) sosyal medya üzerinden teklifi kabul ettiğini belirtti.

EKPSS'den devlet memuru olunca yuva kurdular

Evlilik hazırlıklarına başlayan çift önceki gün Ünye Ticaret Lisesi Salonunda yapılan düğün merasimi ile dünya evine girdi. Mutlulukları gözlerinden okunan ve aşkın engel tanımadığını bir kez daha gözler önüne seren çiftin düğünlerine Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar da katıldı.

Damat Ahmet Kaymak, eşine evlilik teklifi yapmayı uzun süredir düşündüğünü ancak işsiz olduğu için yapamadığını dile getirerek, 'İstek ve azmin önünde hiçbir engel durmuyor. İş sahibi olur olmaz geciktirmeden sosyal medya üzerinden evlilik teklifi yaptım' dedi Gelin Ayşe Kaymak ise, eşini önceden tanıdığını ancak abi gözüyle baktığı için evlilik teklifi beklemediğini ifade ederek, 'Meğer beni seviyormuş ama açılamıyormuş. Sosyal medya üzerinden teklifi yapınca düşünmeden kabul ettim. Allah herkese bu mutluluğu nasip etsin' dedi.

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar da, sosyal devlet olmanın en önemli gerekliliklerinden birinin de engelli vatandaşlarımızı topluma etkin bir şekilde kazandırmak olduğuna dikkat çekti.

Başkan Ahmet Çamyar, özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'a teşekkür ederek 'Engellilerin kura ile devlet memuru olmasının önünün açan yasanın bugün engelli bireylerin topluma kazandırılmasında nasıl etkin bir rol oynadığı görülüyor. Bugün işe kavuşan Ahmet kardeşimiz aile kurmanın mutluluğunu yaşıyor' diye konuştu.