Süper Lig'e veda etmesinin yanında büyük borçlarla da mücadele eden Eskişehirspor'da para sıkıntısı daha fazla yaşanmaya başladı. Vali Hanefi Demirkol Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında, Genel Sekreter Erdal Şahbaz destek istedi. Gelir ve kaynaklara ihtiyacın olduğunu sözlerine ekleyen Şahbaz, "Tüzükte belirtildiği gibi Eskişehirspor'un divan kurulunu hayata geçireceğiz. Gelir ve kaynaklara ihtiyacımız var. Bu gelirlerin de kısa vadede nakdi olması gerekiyor. Lig başlayana kadar sıcak paraya ihtiyaç var. Birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulan andayız. İyi bir takım oluşturuyoruz. Bütün kentin, Eskişehirspor'u sevenlerin artık yüzünü Eskişehirspor'a dönmesi gerekiyor. Eskişehirspor'un bugün dünden daha fazla desteğe ihtiyacı var. Kulübün önceliklerine önem veriyoruz. Layık olduğu yere gelmesi için takım oluşturma ve transfer yapmak dışındaki işlerin de doğru yapılması gerekiyor" dedi.

"Yarın çok geç olabilir"

Herkesin Eskişehirspor'a desteğini somut olarak göstermesi gerektiğini, Eskişehirsporluluğun sosyal bir sorumluluk olduğunu dile getiren Şahbaz, sözlerini şöyle tamamladı:

"Önemli ölçüde desteğe ihtiyacımız var. Eskişehirspor'un geleceğine dair yönetim olarak oluşturduğumuz enerjiyi kamuoyunda göremiyoruz. Bu bizi üzüyor. Hedeflediğimiz takımı kurup, şampiyonluğu elde edeceğiz. Kentin yöneticileri somut bir biçimde destek olacaklarını bize ifade etmelidirler. Belediyelerimizden, siyasi partilerimizden, kent yöneticilerimizden somut ve açık destek bekliyoruz. Odalarımızdan, sivil toplum kuruluşlarından, iş adamları derneklerimizden, şirketlerimizden destek istiyoruz. Bugün dünden daha fazla desteğe ihtiyaç var. Yarın çok geç olabilir. Hızlı, net ve somut birlik, beraberlik ve destek sağlanmalıdır. Bu destek lafla değil, somut kaynak sağlama şeklinde olmalıdır."