Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin Atakum ilçesi Batıpark dolgu alanına yaptığı Türkiye'nin ilk resmi ve Karadeniz'in de tek Golf Akademisi açılış için gün sayıyor.

Tesis hakkında bilgi veren Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, 'Gençlik ve Spor Bakanımız Çağatay Kılıç Bey'in de büyük çabalarıyla Samsunumuzda bir çok spor alt yapıları hizmete girdi ve golf eksikliği ortaya çıktı. Biz de 2017 olimpiyatlarında da kullanmak üzere deniz dolgusu yaparak yarattığımız rekreasyon alanımızı golf alanına döndürelim dedik ve burada yaptığımız 200 dönümlük deniz dolgusunu büyüterek 9 çukurlu bir golf sahası yapılacak şekilde projemizi revize ettik. Golf sahası Cuma günü açılacak' dedi.

İşte tesisin özellikleri

Uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapmak için 18 çukurlu golf sahası yapma çalışmalarının da sürdüğünü ifade eden Yılmaz, 'Onun dışında golfe gönül vermiş iş dünyamızdan birçok kişi de Samsun'da olacak. Biz 9 çukurlu golf sahamızı yapalım da olsun bitsin demedik. Uluslararası müsabakaların yapılabilmesi için golf sahalarının mutlaka 18 çukurlu olması gerekiyor. Biz bu kararı da cesaretle verdik ve şu an 18 çukura çıkarma çalışmalarımızı ve alt yapı inşaatımızı bitirmek üzereyiz. 2016'nın sonunda 18 çukurluk alan dolgusu ve golf sahası içerisinde yer alacak hizmetler bitmiş olacak. Kış ayında da çimlemesini yapacağız ve 2017 Olimpiyatlarında golf sahamızda uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapacağız' diye konuştu.

Cuma günü yapılacak açılış törenine Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da katılacak.