Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, ilçede park, çocuk oyun alanı, mesire alanı, halı saha, spor alanı gibi daha birçok tesisin yanında vatandaşlarının, turistlerin ve ilçeye gelen yerli yabancı misafirlerinin ağırlanması için mahallelere yeni sosyal tesisler kazandırmaya devam ettiklerini söyledi.

BÜYÜK ÖNEM ARZ EDİYOR
Tekkeköy'e ziyarete gelen yerli yabancı turist ve misafir sayısının her geçen gün katlanarak arttığını belirten Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, "İlçemiz çok hızlı bir biçimde büyürken aynı zamanda da nüfus hareketliliği yoğunlaşıyor. Tarih, turizm, kültür, doğa ve sanayi kenti olarak anılan ilçemize yurt içinden ve yurt dışından ziyarete gelen misafirlerimizin en iyi şekilde ağırlanabilmesi için sosyal tesisler büyük önem arz ediyor. Sosyal belediyecilik anlayışı kapsamında spor alanları, çocuk oyun alanları, piknik ve mesire alanları, parklar, halı saha, restoran, spor tesisi gibi halkımızın yoğun bir şekilde kullandığı mekanların sayısını arttırarak, halkımızı en iyi en güzel hizmet ile buluşturmaya gayret ediyoruz. Bunların yanında mahallelerimizde hanımlar konağı, kültür merkezi, bilgi evleri, spor tesisleri gibi yeni projelerimizi de hayata geçirmeye devam ediyoruz" diye konuştu.

OLİMPİYATLARA HAZIRLIK
Samsun'da 2017 yılı içerisinde düzenlenecek olimpiyatların bir bölümünün ilçedeki büyük spor tesislerinde düzenleneceğini söyleyen Başkan Togar, "Olimpiyatlar ilçemizin yurt dışında ve yurt içinde tanıtımı için büyük bir fırsat. Olimpiyatlar için ilçemize gelen misafirlerimizi merkeze çekmek ve en iyi şekilde konuk etmek bizlerin en büyük görevi olacak. Bunun için özellikle konuk ağırlama alanları ve sosyal tesislerimize yöneldik. Yine Karadeniz'deki ilk insan yerleşkesi Tekkeköy mağaraları arkeoloji vadisi içerisinde bulunan tarihi binalardan kafe restoran olarak hazırlanan tescilli tarihi binayı da belediyemize ait kafe restoran olarak hizmete sunacağız. 2017 yılında İlimizde yapılacak 2017 olimpiyatlarına kadar sosyal tesis sayımızı iki katına çıkartarak olimpiyatlar için ilimize ve ilçemize gelen tüm yerli ve yabancı misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlayacağız" ifadelerini kullandı.