Canik Belediye Başkanı Osman Genç, ülkelerinde yaşanan savaşlar nedeniyle Türkiye'ye göç etmek zorunda kalan Suriyeli, Iraklı ve Afgan misafirlerin bu ülkenin muhacir konumunda olduğunu belirterek, tıpkı Mekke'den hicret eden Peygamberimiz ve beraberindekilere kucak açan Habeşistan halkı gibi Türk halkına da ensarlığın yakışacağını söyledi.

SATRANÇ USTASI GİBİ
Türkiye'nin artık bölgesinde ve dünyada önemli bir yere geldiğine ve bunu bilen iç ve dış düşmanların oyunlar oynadığına vurgu yapan Başkan Osman Genç, "Devletimiz artık kurala uyan değil, kural koyan bir ülke konumundadır. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, dünyadaki gelişmelere karşı gerek söylemleriyle, açıklamalarıyla, gerekse girişimleriyle tıpkı bir satranç ustası gibi hamleler yapmaktadır. Sayın Cumhurbaşkanımız Suriyeli kardeşlerimize 'vatandaşlık' konusunda bölge ülkelerine, Avrupa Birliği'ne ve dünyaya karşı bir hamle yapmıştır. Vatandaşlarımız bunu çok iyi bilmeli ve alınan kararlarda devletimizin yanında olmalıdır" diye konuştu.

TÜRKİYE ESKİ TÜRKİYE DEĞİL
Binlerce kilometre uzaklıktaki ABD'nin, Irak veya Suriye'deki iç meselelere karıştığını, ancak ne devletin halkına Irak'a neden girdiğini açıkladığını ne de halkın devletine Irak'a neden girdiğini ve askerlerinin neden öldüğünü sorduğunu ifade eden Başkan Osman Genç, "Almanya, İtalya, Fransa, Rusya ve İngiltere de yüzyıllarca Ortadoğu ve Afrika ülkelerinin içişlerine karıştı. Ancak hiç biri devlet politikaları konusunda halkına hesap vermedi. Bugün Türkiye komşularının sorunlarıyla ilgili aktif rol oynamaya başladıysa ve orada mazlum konumundaki din kardeşlerimize sahip çıkıyorsa bu Türkiye'nin yeniden tıpkı eskiden olduğu gibi hem dünya vizyonu hem de askeri anlamda güçlendiğini göstermektedir" dedi.

SURİYELİLER ÜLKENİN BEREKETİ
Pek çok ülkede milyonlarca yabancı insanın o ülkelerin vatandaşlığına geçtiğine de işaret eden Başkan Osman Genç, "Fransa'yla, Almanya'yla hiç bir ırk, dil, din bağımız olmamasına rağmen Türk ve Müslüman kardeşlerimiz yaşamaktadır. Kaldı ki, Suriyeli, Iraklı, Afgan misafirlerimiz bizim din kardeşlerimizdir. Kardeşlik sadece karındaş olmakla olmaz. Bizim bu insanlarla gönül ve tarih bağımız var. Bizim medeniyetimizde misafir berekettir. Suriyeli misafirlerimiz de bu ülkenin bereketidir. Muhacir konumundaki din kardeşi olduğumuz misafirlerimize karşı bize ensar olmak yakışır. Biz tarih boyunca hep ensar olduk. O insanlar da bilgileriyle, birikimleriyle ülkemize katkı sağlayacaktır. Her vatandaşımız bunu bu şekilde değerlendirmelidir" ifadelerini kullandı.