İlkadım Belediyesi tarafından düzenlenen Samsun Futbol Ligi'ne katılan takımlar Gazi Sosyal Tesisleri'nde İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok ile bir araya geldi. Turnuvaya katılan 100'e yakın takım düzenlenen buluşma gecesinde hem yakından tanışma fırsatı buldular hem de Başkan Tok ile uzun uzun sohbet ettiler.

Programa İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'un yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları Erol Köroğlu ve Yahya Çınkıl, İlkadım Belediyesi Basın ve Kültür Sosyal İşler Müdürü Oktay Çakır ve Samsun Halı Saha Ligi Koordinatörü Ali Sait Demirbaş katıldı. Takımlardaki sporcu gençlerle yakından ilgilenen Başkan Tok, 'Spor, huzur, mutluluk, sağlık, birlik ve beraberlik kardeşlik demektir' ifadesini kullandı.
BİRLİK VE BERABERLİK ÖRNEĞİ
Gerçekleşen turnuvaya katılımın beklenenden yoğun olduğunu söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, 'Çok kıymetli spor takımlarımızın sporcuları, geleceğimizin teminatı gençlerimiz burada bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum. Genç sporcularımız bizlerin ve ülkemizin geleceğidir. Gençlerimiz olmaz ise bu ülkenin hızla yükselmesi mümkün değildir. Gençlik bizler için çok önemli ve bu gençliğe sahip çıkma noktasında nerede bir organizasyon varsa her zaman o organizasyonun arkasında olmaya çalışıyoruz. İlkadım Belediyesi olarak sporun, sporcunun spor adamının her zaman yanında olmaya destek çıkmaya çalışıyoruz. Bu turnuva ilk aşamasında iken bu kadar büyük bir katılım büyük destek beklemiyorduk ama şuan baktığımızda harika bir katılım var. Bu faaliyette emeği geçen tüm herkesi tebrik ediyorum. Böyle bir turnuvada 100'e yakın takım oluşturmak kolay bir iş değil. Bu organizasyonda birlik ve beraberlik örneği gösteren tüm kardeşlerimize tebrik ediyorum' diye konuştu.
'SPOR EN BÜYÜK İLAÇ'
Sporun artık en değerli ve en kuvvetli ilaç olduğunu belirten Başkan Tok, 'Çok güzel bir katılım gerçekleşti. Gençlerin enerjisini atabileceği muhteşem sportif bir faaliyete imza attık. Spor her şey için herkes için çok önemli. Şimdiye kadar görmedim ki sporla uğraşan bir kişi vatanına milletine ülkesine zararlı hareketler içerisinde olsun. Sporla meşgul olan bir tane zararlı genç bulamazsınız. Bu sebepten ötürü gençleri spora teşvik etmemiz gerekiyor. Geçtiğimiz dönemimizde hayata geçirdiğimiz Kadıfekale Spor Kompleksimizde şuan 3 bine yakın çocuğumuz ve gencimiz farklı branşlarda spor eğitimi alıyor. Spor huzur, mutluluk, sağlık, birlik beraberlik kardeşlik demektir. Sporla meşgul olan herkesin moral motivasyonu da yüksek olur sağlığı da iyi olur. Doktorlar bile artık hastalarına en büyük ilaç olarak sporu öneriyor. Belediye olarak artık boş bulduğumuz alanlara hemen bir halı saha ve spor alanı yapıyoruz. Bu yerleri geleceğimiz için inşa ederek, geleceği inşa ediyoruz. Bu alanları inşa etmezsek gençlerimizi uçuruma sürüklemiş oluruz. Maddesi uyuşturucusu baş göstererek gençlerimizin etrafını anında sarar. Bu sebepten dolayı her zaman sonunda kadar destek sunacağız' şeklinde konuştu.
Konuşmanın ardından turnuvaya desteklerinden dolayı İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'a takım kaptanları tarafından hediye verilmesinin ardından toplu hatıra fotoğrafı çekildi.