Eşemen Gürler (47), 30 yıl önce Mirati Özkan ile evlendi. Bu evlilikten 5 çocuğu oldu. Gürler'in iddiasına göre Miratı Özkan 18 yıl önce eşini ve çocuklarını terk edip gitti. Bir daha da ne eşini ne de çocuklarını sordu. Gürler tek başına çocuklarını büyütmeye çalıştı.

F.A. (26) ve F.Ö. (25) isimli kızlarını evlendirdi. Diğer 3 çocuğunu ise bakamadığı için yurda verdi. Kızlarının evlendikten sonra uyuşturucuya alıştırıldığını ve fuhuş batağına düşürüldüğünü ileri süren Gürler, "F.A. isimli kızım kocası cezaevine düşünce hem uyuşturucu satmaya hem de içmeye başladı. Daha sonra da kızım fuhuş batağına düşürüldü. F.Ö. isimli kızımı da diğer kızım uyuşturucuya alıştırmış o da bu nedenle kocasından ayrıldı. Daha sonra da Denizli'ye gitti. Burada bazı kişiler kızıma fuhuş yaptırıyor. Kızım kaçıp yanıma geldi ancak uyuşturucu krizine girdiği için duramadı. Ben onu hastaneye yatırdım ancak yine de kaçtı gitti. Tekrar geldi hamile kalmış bebeğini aldırdık kızım duramayıp tekrar gitti. Ben büyüklerimden yardım istiyorum götürüp hastaneye yatırsınlar tedavi ettirsinler ben tek başıma bunlarla mücadele edemiyorum. Kızlarıma fuhuş yaptıranlar beni tehdit ediyor. Ben 2 kızımın da gelip çocuklarına bakmasını istiyorum. İkisinin de çocukları var" dedi.

Gürler, F.Ö.'nün 6 yaşındaki kızı Z.İ.'nin lösemi hastalığına yakalandığını, kızının uyuşturucu bağımlısı olduğu için kızına bile bakamadığına dikkat çekerek, "Torunum kan kanseri şu an makineye bağlı beyaz kanı yokmuş kızımı aradım 'kızın hasta gel yanında dur' dedim geldi ama duramadı kriz tuttu tekrar bizi bıraktı o bataklığa geri gitti. Torunuma da ben bakıyorum. Ancak ben de artık bittim son noktaya geldim. Ne olur bana yardım edin kızlarımı ve torunumu kurtarın" diye konuştu.