Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde(KKTC) yaşayan Karadenizli ailelerin çocukları için KKTC Karadeniz Kültür Derneği tarafından gezi programı düzenlendi. Düzenlenen program kapsamında 3 gün boyunca Samsun'u gezen minikler, dönüş öncesi Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı'yı ziyaret etti.

Samsun'da gerçekleştirdikleri gezi programında Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı'nın kendilerine büyük destek verdiğini söyleyen KKTC Karadeniz Kültür Derneği Başkanı Baki Aygün, 'Bizler KKTC'de yaşayan Karadenizliler olarak büyük bir dernek kurduk. Bu dernekle amacımız Karadeniz kültürünü yaşatmak ve çocuklarımızın kültürümüzden kopmamasını sağlamaktır. Bu düşünceden hareketle Karadeniz halk oyunları topluluğumuzdaki çocuklarımıza Samsun'u gezdirmek istedik. 3 gün süren programımızda Başkan Taşçı bizlere büyük destek verdi. Bu desteklerinden dolayı teşekkür etmek ve vedalaşmak için bugün ziyaret ettik. Karadeniz insanının misafirperverliğini bir kez daha görmüş olduk. Asıl önemli olan ise çocuklarımızın bunu görmesiydi. Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı'ya ve gezi programımıza destek olan herkese teşekkür ediyoruz' diye konuştu.

KKTC'de yaşayan Karadenizli sayısının bir hayli fazla olduğunu söyleyen Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, 'Yavru vatan Kıbrıs'ta Karadenizli hemşehrilerimizin sayısı bir hayli fazla. Kurulan ve binlerce Karadenizlinin katılımıyla güçlü bir hale gelen KKTC Karadeniz Kültür Derneği'ni başarılı çalışmalarından dolayı kutluyoruz. Özellikle yavrularımızın dede topraklarını gezmeleri, Karadeniz Bölgesi'nin misafirperverliğini yerinde yaşayarak görmeleri adına bu gezi programı son derece başarılı olmuş. Biz de Atakum Belediyesi olarak bu gezi programına destek olmaktan ve bir parçası olmaktan mutluluk duyduk. Kıbrıs'ta yaşayan tüm Karadenizli hemşehrilerimize selamlarımızı iletiyoruz. Özellikle Atakum İlçesine herkesi davet ediyoruz' dedi.

KKTC Karadeniz Kültür Derneği Başkanı Baki Aygün, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı'ya plaket ve Kıbrıs'a özgü çeşitli hediyeler vererek katkılarından dolayı teşekkür etti. KKTC Karadeniz Kültür Derneği Başkan Yardımcısı Nurcan Turna Yardımcı, dernek yönetimi ve minik çocuklar daha sonra Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı'yla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.