Eski Yalova Valisi Selim Cebiroğlu'nun sosyal paylaşım hesabından hakaret ettiği iddiasıyla komedyen Cem Yılmaz hakkında açtığı davanın ikinci duruşması yapıldı.

'Sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret' suçlamasıyla hakkında dava açılan Cem Yılmaz, Yalova 1. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya katılmazken, avukatları Rengin Gönenç Yüksel ve Çetin Yüksel hazır bulundu. Davacı Merkez Valisi Selim Cebiroğlu ve avukatı Ali Ulvi Çağıran da duruşmaya katılmadı. Avukat Çağıran'ın mazeret dilekçesi hakim tarafından kabul edildi. Sanık avukatları ise, düşünce ve ifade özgürlüğüyle ilgili daha önce alınmış mahkeme kararı örneklerini sundu. Avukat Çetin Yüksel, ikinci duruşmanın yapılmasına rağmen halen Vali Cebiroğlu'nun ifadesinin alınmadığını dile getirerek, bunun için talimat verilmesini istedi. Duruşmaya bakan geçici hakim, ifade için talimat kararını asil hakime bıraktığını belirterek, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Ünlü komedyen Cem Yılmaz'a Yalova Valisi Selim Cebiroğlu'na Twitter üzerinden hakaret ettiği gerekçesiyle dava açıldı. Vali Cebiroğlu, bir okul ziyaretinde karşılaştığı öğretmen Halil Serkan Öz'ün kıyafetini beğenmeyip, eleştirmişti. Öğretmen Öz bir hafta sonra düzenlenen protesto yürüyüşünde kalp krizi geçirip, hayatını kaybedince de Cebiroğlu sosyal medyada hedef gösterilmişti.

Cem Yılmaz'ın konuyla ilgili tweetleri şöyle: