İş için şehir dışında bulunan 35 yaşındaki Osman Karayel, Samsun'a dönüş yolunda aniden fenalaştı ve yakınlarda bulunan bir arkadaşını arayarak yardım istedi. Arkadaşı tarafından acil olarak hastaneye ulaştırılan Osman Karayel'e yapılan değerlendirmeler sonucu Akut Aort Diseksiyonu ( Aort Damar Yırtılması ) teşhisi konularak, acil ameliyat kararı verildi ve bu durumun hastanın hayatını kaybetmesine neden olabileceği ailesine bildirildi.

ACİLEN AMELİYATA ALINDI

Osman Karayel, ameliyat kararı sonrası acil olarak Medicana International Samsun Hastanesi Acil servisine getirildi. Hızlıca yoğun bakıma alınan Osman Karayel, acil olarak ameliyata alındı. 6 saat süren başarılı bir operasyon sonrası ölümün eşiğinden dönen Karayel, sağlığına tekrar kavuşarak hastaneden şifa ile taburcu edildi.

ÇOK CİDDİ BİR SAĞLIK PROBLEMİ

Başarılı bir operasyonla Osman Karayel'in hayata tutunmasına vesile olan ve onu sağlığına kavuşturan Medicana International Samsun Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Bölümünden Yrd. Doç. Dr. Hacı Akar, Akut Aort Diseksiyonu'nda hastaların çoğunlukla hastaneye ulaşamadan hayatlarını kaybettiklerini söyledi. Yrd. Doç. Dr. Akar, 'Aort yırtılması, hastanın dakikalar içinde hayatını kaybetmesine neden olabilecek çok ciddi bir sağlık problemi' dedi.

TÜM DOLAŞIMI DURDURULDU

Yapılan operasyonun çok özellikli bir işlem olduğuna değinerek, ameliyat hakkında bilgi veren Yrd. Doç. Dr. Hacı Akar; 'Aort yırtılması nedeniyle hastanemize gelen Osman Karayel, yaptığımız operasyon sayesinde doğru ifade ile ölümün eşiğinden döndü. Operasyonun bu denli önemli olmasının bir diğer nedeni de beyin damarlarının olduğu bölgeyi ilgilendiriyor olması. Bu yüzden operasyonu kansız bir ortamda gerçekleştirme zorunluluğumuz oluştu. Bu şekilde çalışma zorunluluğu nedeniyle hastamız 22 dereceye kadar soğutuldu. Ve 80 dakika süre ile hastanın tüm dolaşımı durduruldu ve ameliyat bu şekilde yapıldı. Normal şartlarda dolaşımın 3 dakika süre ile durması bile ölümle sonuçlanmaktadır. Ameliyatın devamında yırtılan damar suni damarla değiştirildi ve ameliyat başarılı bir şekilde sonuçlandı. Ameliyat sonrası yoğun bakım ve sonrasında yataklı servisimizde hastamıza bakım verildi. Akabinde de sağlıkla hastamızı taburcu ettik'' dedi.