MHP Gaziantep Milletvekili Özdağ, TBMM'de basın toplantısı düzenleyerek, Suriyelilere vatandaşlık verilmesini eleştirdi. Özdağ, Suriyelilere Türk vatandaşı sıfatı verilmesi projesini eleştirerek, 'Erdoğan'ın Suriyelilere vatandaşlık verileceğini açıklaması AKP'nin Türkiye'ye vereceği zarar ülkemizin sadece bugünlerine değil, geleceğine de yıkıcı olarak yansıyacaktır. Eğer Erdoğan'ın bu politikası gerçekleşir ise Türklerin Anadolu'ya anavatan yaptıkları 1071 tarihinden sonra Türk milletinin Anadolu'da başına gelen en büyük üçüncü felaket gelecek, Suriyelilerin vatandaş yapılmasıyla. Birincisi Ankara Savaşı ve sonrasında gelen Fetret Devri, İkincisi ise Mondros Mütarekesi sonrasında yaşanan kısa dönem. Bu kadar ağırdır Suriyelilerin vatandaşlık yapılmasının sonuçları' ifadelerini kullandı.

Özdağ, Suriye'nin en yoğun olduğu yerlerin Hatay, Şanlıurfa, Gaziantep ve Kilis olduğunu söyleyerek, 'Bu illerin toplam nüfusu 5 milyon 280 bin, yüzde 20'sini Suriyeliler oluşturuyor. Milli güvenlik konusunda cahil olmayan her politikacı, haritaya baktığı zaman ve buradaki demografiye gece uyuyamaması gerekir. Türkiye'de Suriyelilerin yüzde 44'ünü oluşturan, bulundukları şehirlerin toplamının yüzde 25'ini oluşturan grup hiçbir zaman Türkiye ile bütünleşmeyecektir' şeklinde konuştu.

Başbakan Yıldırım'ın Suriyelilere siyasi misafir tanımlamasını değerlendiren Özdağ, 'Başbakan tarafından tanımlanmasını yanlış buluyorum. Hukukta nasıl tanımlanıyorsa, geçici koruma verilmiş kişiler diye tanımlanması gerekir' diye konuştu.

Avrupa'da sergi açılarak PKK posterlerinin asılmasına ilişkin soruya Özdağ, 'Terörün iyisi kötüsü olmaz. Terör insanlık suçudur. Avrupa Birliği'nin geçmişinde bir çok insanlık ayıbı var. PKK terör örgütünün sergisini açarken en ufak utanma hissetmiyorlar' ifadelerini kullandı.
Almanların İncirlik üssüne girmesine ilişkin soruya ise Özdağ, 'Cehenneme kadar yolları var' dedi.