Bilgen Süngü, bu yıl PTT 1. Lig'e yükselen takım hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Süngü, 21 Mayıs'ta şampiyon olduklarını hatırlatarak, "PTT 1. Lig'e çıktıktan sonra 23 Mayıs pazartesi günü yönetim ve hocamız İsmail Ertekin ile beraber çalışmalara başladık. Bu çalışmalarda göze hoş gelen, mücadele eden ama sonuca giden ve puanlar alan bir takım kurmaya çalıştık. Şu ana kadar alt yapıdan orta sahaya Hüseyin Pala'yı profesyonel yaptık. Ümit milli takımlarda oynayan Bursaspor'dan kaleci Okan, orta sahaya Emirhan ve forvete Furkan Bandırmaspor'a kiralık olarak geldi. Sağ bek Ömer'i Antalyaspor'dan, sağ öne Galatasaray patentli Yiğit'i, forvete Gençlerbirliği'nden Atabey'i, Brezilya 2. Ligi'nden stoper Brinner, ön libero Marino, Brezilya Seri A'dan orta sahaya Daniel Costa olmak üzere nokta transferler yaptık. En az üç arkadaş daha almayı düşünüyoruz. Mevkileri sol bek, sol ön ve forvet olarak belirledik. Bunlardan 1 veya 2 tanesi yabancı olabilir ve görüşmelerimiz devam ediyor. Bir arkadaşımızı oynanan Avrupa kupalarına oyuncu seyretmeye gönderdik. Kadromuza dahil ettiğimiz arkadaşlarımızın önceliği Bandırmaspor'u tercih etmeleri, karakter özellikleri, bütçelerimize uymaları, genç ve gelecek vaat etmeleri göz önünde bulundurularak transfer edilmişlerdir" dedi.

"Çalışmalara başladık"

Takımın kamp programı hakkında da bilgiler veren Süngü, "Futbol takımımız 8 Haziran itibari ile Bandırmaspor Tesisleri'nde ilk çalışmalarına başlamıştır. 14 Temmuz'da takımımız Bolu kampına gidecek olup 21 Temmuz'da Topuk Yaylası'nda Akhisar ile hazırlık maçı yapılacaktır. 24 Temmuz 2. etap bitecek ve 27 Temmuz 3. etap başlayıp 6 Ağustos'ta kamp bitecektir. Bu esnada en az 3 maç yapılacaktır. 7 Ağustos'ta şehir stadımızda Bursaspor ile hazırlık maçı yaparak taraftarlarımzla Bandırmaspor'u buluşturmayı düşünüyoruz. 52 günde iç ve dış transferlerimizi bitirmiş konuma geldik. Taraftarlarımızın ve çevremizin istediği transferlerimizi heyecan ve zevkle izleyecekleri bir takımı yüzde 90 oranında kurduk gibi gözüküyor" açıklamalarında bulundu.

"Maçlara yetişeceğinin garantisini verdiler"

Stat ile ilgili çalışmalarda yeteri kadar yol alamadıklarını söyleyen Süngü, ''Bununla ilgili dün yaptığımız görüşmelerde yetkililerin sıkıntı olmadığını ve maçlara kadar yetişeceği garantisini verdiler. Stadımızda koltuk numarası bittiği gün passolig ve kombine satışlarımız başlayacaktır. Bandırmaspor ve şehrimiz için hayırlısı olması diliyorum" diye konuştu.

Öte yandan Bandırmaspor, Brezilya'nın Santa Cruz takımda oynayan orta saha oyuncusu Daniel Costa ile 2 yıllığına, Bursaspor'un genç oyuncusu Furkan Soyalp ile 1 yıllığına kiralık olarak Bandırmaspor'a imza attılar.