Televizyonlarda yıllar önce yayınlanan 'Pokemon' isimli çizgi filmin karakterlerinin kamera görüntüsüne eklenmesiyle ortaya çıkan ve gerçek dünyaya taşıyan artırılmış gerçeklik oyunu 'Pokemon GO' çılgınlığı Türkiye'ye de sıçradı.

Başlangıçta Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Avustralya ve Yeni Zelanda'da kullanıcılara ücretsiz olarak sunulan oyun çok beğenilince oyunseverler arasında yayılmaya başladı. Akıllı telefon kullanıcılarının Türkiye mağazasında resmi olarak yer almayan mobil oyun, Türkiye dahil çok sayıda ülkede yurt dışındaki hesaplar üzerinden telefonlara indirilerek oynanmaya başlandı. Oyunun kapalı mekanlar yerine sokaklarda gezerek Pokemon avı şeklinde oynaması sonucu oluşan çılgınlık, sanal gerçeklik uygulamalarına da yeni bir boyut getirdi.

Kullanıcılar tarafından tutulan oyun, Ankara ve Eskişehir'in ardından İstanbul'a da sıçradı. Kullanıcılar sevdikleri karakterleri bulabilmek için Beşiktaş Abbasağa Parkı'na akın etti. Bazı kullanıcılar yürüyerek karakter ararken bazıları da oturduğu yerden bulmaya çalıştı. İlginç görüntülerin yaşandığı parkta kullanıcılar, hiç tanımadıkları insanlarla oyun sayesinde arkadaş olduklarını belirtti.

'OYUN DAHA FAZLA KİŞİYLE DAHA ZEVKLİ HALE GELİYOR'

Gezdikçe pokemon yakalayıp savaştıklarını belirten Berke Bıçak ve arkadaşı Ferhat Şekeroğlu da, 'Buraya modül koydukları için burada daha fazla pokemon var. Aslında oyun Avrupa'da oynanılıyor, Türkiye'de teknik olarak oynanılmıyor. İnternetten uygulamasını indirerek kaçak olarak oynayabiliyoruz. Türkiye'de oynanılmaya başlandıktan sonra hesaplarımızı açarak normal olarak oynayabileceğiz. Bugüne kadar transfer ettiklerimizle beraber 500'e yakın pokemon yakaladık. 2 kişi olunca daha güzel oluyor. Belli bir seviyeye geldikten sonra salon savaşları oluyor ama daha fazla kişiyle oynanıldığı zaman daha güzel oluyor. Herkes 1 adet pokemon koyabildiği için 6-7 kişi olunca daha zevkli hale geliyor' ifadelerini kullandı.

'HEM ZEVK ALIYORUZ HEM DE SOSYALLEŞİYORUZ'

Oyun sayesinde hem zevk aldıklarını hem de sosyalleştiklerini ifade eden Bıçak, 'Sokağa çıkıp pokemon aramak değişik, bu oyundan dolayı evine girmeyen insanlar var. Biz o kadar abartmadık ama arada geziyoruz' şeklinde konuştu. Samet Anıl Güler ise, 'Gezerken oyun oynuyoruz, gayet zevkli bir oyun. İnsanları sadece evde oyun oynatmak yerine dışarıda gezdirmeyi amaçlayan bir oyun. Gezerken yumurtalar ve toplar toplayıp, pokemonlar yakalayabiliyorsunuz. Az önce başka bir arkadaşımla pokemon yakalıyordum şimdi ise başka bir arkadaşım ile yakalıyorum' diye konuştu.

'HERKES BAĞIMLISI OLMUŞ'

Abbasağa Parkı'nda karakter arayan bir kullanıcı, 'Pokemon çocukluğumuzda yayınlanan çizgi karakteridi. Oradan bildiğimiz için şu anda herkes bağımlısı olmuş, oynuyorlar. Oyun Türkiye'de şuan uygulamaya girmedi, biz internetten indiriyoruz. Oyunda dediğim gibi pokemonları yakaladıktan sonra 5'inci seviyeye çıkarak rakiplerinle savaşabiliyorsun. Örneğin, yanımda bir arkadaşımla pokemonlarımızı açarak savaşabiliyoruz' dedi.