Daha çok eğitim amaçlı çalışmalar yapan KATİB, sezon içerisinde kısa süreli eğitim çalışmalarını, her yıl Ramazan Bayramı'ndan sonraki haftada 'Tiyatro Köyü' faaliyetleriyle yaptığı gibi bu yıl 14-17 Temmuz'da Atakum'daki Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi bahçesinde gerçekleştirecek.

Karadeniz'e Kıyısı Olan Kent Tiyatroları Birliği (KATİB) Başkanı Cem Kaynar, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da önemli isimleri ağırlayacaklarını söyledi.

YAKLAŞIK 140 KİŞİ GELECEK
4. Tiyatro Köyü'nde 15 üye tiyatro dışında misafir tiyatrolardan katılımcılar ve eğitmenlerle birlikte tahmini 140 kişi ağırlanacağını belirten KATİB Başkanı Cem Kaynar, "Tiyatro Köyü'nde eğitmen olarak Prof, Dr. Semih Çelenk, Süleyman Atanısev, Oya Akar, İpek Atagün Gezener, Meva Küçükakyüz, Burak Karaman, Nazif Uslu, Rezo Baynazisvili, Hakan Alkan gibi tiyatronun önemli isimleri yer alacak" diye konuştu.

HABER MEDYA'YA TEŞEKKÜR
KATİB Başkanı Cem Kaynar, "Köy saflıktır, köy üretmektir, köy imecedir, köy paylaşmaktır. Bundan dolayı bu etkinliğin ismini Tiyatro Köyü koyduk ve bununla ilgili çok iyi tepkiler aldık. İmkanlarımız doğrultusunda etkinliğimizi yeşillikle ve doğayla uyumlu mekanlarda yapıyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Samsun Büyükşehir Belediyesi, Sam-Su Börek, Pera Sanat ve Haber Medya'nın katkıları ile 4. Tiyatro Köyü tam bir imece ile gerçekleşecek. Tüm destekçilerimize teşekkür ediyoruz. Sanat çok ama çok güçlü bir araç ve biz bölgemizdeki amatör, profesyonel tiyatrolar ile bu gücün farkında olup hareket ediyoruz. Bu buluşma, eğitim çalışması hem daha çok donanımlı olmamızı hem de birbirimizle iletişim halinde olmamızı sağlıyor" diye konuştu.

Pirsu DÜZGÜN