Büro Emekçileri Sendikası (BES) Samsun Şubesi Basın Yayın Sekreteri Yılmaz Tuluk, Adalet Bakanlığı görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarında, mülakat sisteminden kaynaklı kayırmacılık olduğunu iddia etti.

HER ADAY İÇİN 1.5 DAKİKA
Yazı işleri müdürlerinin seçileceği sözlü mülakatlarda usülsüzlük olduğunu savunan Tuluk, ''Mülakatlarda adaylara 'Mehmet Akif Ersoy'un doğduğu apartmanın ismi, Atatürk'ün cenaze namazını kim kıldırdı?' şeklinde sorular sorulduğu biliniyor. Soruların yazı işleri müdürü seçme niteliği taşımadığı ortada. Her aday için 1.5 dakika ayrılması böyle önemli bir kadro için objektif sonuçlar ortaya çıkarmaz. Binlerce yargı emekçisinin yükselme umuduyla katıldığı bu sınavda adalet ve liyakat ilkeleri ayaklar altına alındı. Yargı emekçilerinin tepkisi büyüyor'' diye konuştu.

SAMSUN ADLİYESİ'NDE 5 KİŞİLİK KADRO
Adalet bakanlığı görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavıyla Samsun Adliyesi'nde de yazı işleri müdürlüğü için 5 kişilik kadro açıldığını ifade eden Tuluk şunları söyledi: ''Yazılı sınavda ilk 3'e giren arkadaşlarımız, mülakatlardan sonra müdür olamadı. Biz sendika olarak mülakat sisteminin taraf olduğunu biliyoruz. Geçmişte bu konu ile ilgili hukuk mücadelemizi başlatmıştık. Hala da mülakat sisteminin kaldırılması ve yazılı sınavdaki başarıya göre yerleştirme yapılması gerektiğini söylüyoruz.''

Zerrin SOMUNCU