Samsunspor'un yerli oyunculardan değil, geçtiğimiz sezon kulüpten olaylı şekilde kaçıp giden Umar Aminu'nun şikayeti sonrası FIFA tarafından bir süre önce verilen iki dönem transfer yasağı nedeniyle sıkıntı yaşadığı öğrenildi. Tutu ve ekibi, Umar'dan dolayı gelen transfer yasağı sorununu çözmek için yoğun çaba harcıyor

Osmanlıspor ile o dönem sözleşme imzalayan Nijeryalı futbolcu, daha sonraki süreçte Samsunspor'u FIFA'ya şikayet etmişti. FIFA'nın ise Umar Aminu'nun başvurusunu haklı bulduğu ve Samsunspor'a bir süre önce iki dönem transfer yasağı getirdiği öğrenildi. Kırmızı-Beyazlı kulüp, Umar'a parasını ödemesine rağmen transfer yasağı devam ediyor. FIFA'nın bu tür durumlarda çok hassas olduğu ve tereddüt etmeden kulüplere transfer yasağı cezası verdiği belirtildi.

Elazığspor'a FİFA'dan Ağır Ceza

Samsunspor'un şu anda yaşadığı asıl sıkıntı, Umar'dan dolayı FIFA tarafından verilen iki dönem transfer yasağı. Yasağın ilk dönemi şu anda yaşanırken Başkan Erkut Tutu ve kurmayları, sorunu aşabilmek için yoğun çaba harcıyor. Yönetim, adeta gece gündüz çalışırken transfer yasağını kaldırabilmek için görüşmelerine devam ediyor. Umar'ın parasının ödenmesi ise yönetimin kozu. Ancak FIFA'nın yasağı kaldırıp kaldırmayacağının ilerleyen günlerde netlik kazanacağı ileri sürüldü.

MUHAMMET ÇAVUŞOĞLU