Dolandırıcılar bu kez OMÜ Tıp Fakültesi'nde iki profesörü hedef aldı. Evde görevli bakıcıyı kandıran dolandırıcılar değeri 100 bin TL olan ziynet eşyalarını, 3 bin euro ve 900 dolar para bulunan torbayı aldı ama fazla kaçamadı. Altın ve paralar Samsun Valisi İbrahim Şahin tarafından profesörlere iade edildi.

ÖNCE EVİ ARADILAR
Samsun'da meydana gelen olayda, iki kişi OMÜ Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Demirdağ ve eşi Prof. Dr. Güzin Demirdağ'ın evinin telefonundan arama yaptı. Telefona çıkan bakıcı Şekibe K.'den kendilerini polis olarak tanıtarak, iki profesörün cep telefonunu öğrenerek onları aradı.

PROFESÖRLER TELEFONU KAPATTI
Prof. Dr. Mustafa Demirdağ ve eşi Prof. Dr. Güzin Demirdağ'a "Bir kuyumcu soygunu gerçekleşti. Sizler de şüpheliler arasındasınız" diyen dolandırıcılar, Demirdağ çiftinin telefonunu kapatması üzerine yeniden evi aradılar. Telefona çıkan bakıcı Şekibe K.'ye "Mustafa Bey ve Güzin hanımı karakola aldık" diyerek telefonda yaptıkları konuşmalardan ses kaydı dinlettiler. Evdeki para ve altınları kuyumcu soygununa karşılık kendilerine getirmesini, böylece ev sahiplerinin serbest bırakılacağını söylediler.

ÇORUM'DA YAKALANDILAR
Bakıcı Şekibe Kara, evdeki para ve altınları alarak dolandırıcıların verdiği adrese giderek teslim etti. Demirdağ çifti telefonla aradıkları Şekibe Kara'ya ulaşamamaları üzerine 155 polis imdatı arayarak durumu bildirdi. Harekete geçen polis, Çorum Emniyet Müdürlüğü'nü de harekete geçirerek iki zanlıyı para ve altınlarla birlikte Çorum şehir girişinde yakaladı.Samsun'a getirelen Ç.K. ve H.S,. adliyeye sevk edildi.

H. S. ve Ç. K., savcı tarafından tutuklanmaları talebiyle sevk edildikleri nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak Samsun Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

ALTIN VE PARALAR TESLİM EDİLDİ
Samsun Valisi İbrahim Şahin, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Asayiş Şube Müdürü Zeki Bal'la makamında altın ve paraları Prof. Dr. Mustafa Demirdağ ve eşi Prof. Dr. Güzin Demirdağ'a teslim etti. Vali Şahin, vatandaşları dolandırıcılık olaylarına karşı bir kez daha uyardı.

Bayram OK