Ordu'da pilot bölge olarak 18 Kasım'da İl Emniyet Müdürlüğü tarafından faaliyete geçirilen Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES) Projesi kapsamında, Karadeniz Sahil Yolu'nda yaklaşık 100 bine yakın sürücünün radara girmesi, sürücülerin tepkisine neden oldu.

'AKŞAM OLDİ ÇAKAYİ DA TEDES'İN FLAŞLARI'

Ordu'daki 2 arkadaş TEDES uygulamasına tepki için değişik yöntem seçti. Ordulu merhum sanatçı Kamil Sönmez'in söylediği 'Akşam oldu yanıyor da Vona'nın ışıkları' türküsünü TEDES uygulamasına uyarlayıp klip çekti. Sosyal medyada paylaşılan klip kısa sürede ilgili gördü. Kısa bir zaman içinde yaklaşık 20 bin kişi tarafından 'Akşam oldi çakayi da TEDES'in flaşları' ismiyle uyarlanan türkünün klibine Ordulu bir çok kişi tarafından da sosyal medyada paylaşıldı. İki arkadaşın klip çekip söyledikleri türkü, sosyal medya da ilgi odağı oldu. Türkünün uyarlanan sözleri şöyle:

"Akşam oldi çakayi da TEDES'in flaşları, çok gözümü alayi da flaş patlamaları. Oy başkanum başkanum da vallahi yavaşladum, fotoğraf yollamışsın da vallahi çok şaşırdım. Oy arabam arabam da dayanmayi yollara, TEDES mahvettin bizi da gidemiyok Ordu'ya. Oy başkanum başkanum da vallahi yavaşladum, fotoğraf yollamışsın da vallahi çok şaşırdım. Duble yollar yapıldı da bu hız limiti niye, tamam canımız mühim de yayan mı gelek Ordu'ya. Oy başkanum başkanum da vallahi yavaşladum, fotoğraf yollamışsın da vallahi çok şaşırdım."

İki arkadaş türkünün sonunda 'Hız limiti ne olursa olsun. Trafik kurallarına uyalım. Uymayanları uyaralım. Eğer hala uymuyorsa kafasını gözünü odunla yaralım' diyerek klibi sonlandırdı.