Sevgi Cafe'de düzenlenen kahvaltıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Türkiye'nin brunch masalarında yönetilmediğini ifade ederek, 'Dün şehidimizi yolcu ettikten sonra akşam saat 19.00'da Başbakanlık'taki toplantıya yetişmek için Ankara'ya gittik. Ankara'daki toplantı gece saat 00.00'a kadar devam etti. Başbakanımız, o saatten sonra bize 'arkadaşlar sizlerle 1 saat daha oturmak bana zevk verir ama benim 2 toplantım daha var. Muhtemelen ben buradan 03.00-03.30 gibi ayrılacağım' dedi. Yani bu ülkenin başbakanı 00.00'dan sonra 03.00-03.30'a kadar 2 tane daha randevu vermiş. Bu ülke, bu şekilde yönetiliyor. Ama bilin ki, laf ola beri gele, otel lobilerinde, brunch masalarında, oralarda buralarda, kadehler ellerde oradan oraya 'şerefe' diyen, kahkahalarla fink atarak yönetilmiyor. Böylesine ciddi ve böylesine bir anlayışla bu ülke yönetiliyor. Ülkemiz çok inisiyatif ve iradesi güçlü bir hükümet tarafından yönetiliyor' dedi.

'SAATHANE MEYDANI TENEKE MAHALLESİ OLMUŞ'

Saathane Meydanı'nda devam eden çalışmalar hakkında da konuşan Başkan Yılmaz, 'Saathane Meydanı'nı bir teneke mahallesi yapmıştık. Böylesine yamyamca, böylesine görgüsüzce işler yapmışız. Saathane Meydanı'ndaki o küçük camiyi bir Selçuklu değeri haline getirebilmemiz için eski fotoğrafını bulup, yıkıp yeniden yapmamız gerekiyor' ifadelerini kullandı.

RAYLI SİSTEM VE GÜLSAN SANAYİ SİTESİ HAKKINDA NELER SÖYLEDİ?

Tekkeköy'e kadar uzanacak yeni raylı sistem hattının Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından da yakından takip edildiğini ifade eden Başkan Yılmaz, projeyi söz verdikleri tarihte tamamlayacaklarını dile getirdi.

Başkan Yılmaz, Gülsan Sanayi Sitesi'nin mevcut yerinde kalmasının artık mümkün olmadığını söyleyerek, 'Biz bir yer göstereceğiz. İsteyen gider istemeyen gitmez' dedi.