Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, futbolda şike davasına ilişkin Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) ön itirazda bulunmalarıyla ilgili üzerlerinde herhangi bir baskı hissetmediklerini söyledi.
"ÇOK ABARTIYORUZ"
Usta, "Bu konuyu çok abartmaya başladık. CAS davasıyla ilgili olarak bir baskı hissetmiyorum. Biz kendi hakkımızı savunuyoruz. Biz kendi hakkımızı savunurken sonuna kadar Trabzonspor Başkanı olarak ve camia olarak atmamız gereken adımlardan haklarımızı elde edebilme adına zerre kadar taviz vermemiz mümkün değildir. Bu konuda en ufak bir hassasiyetimizden zerre kadar ödün vermeden bu işin peşine gitmek zorundayız ve gidiyoruz. Bu konuda da kesinlikle bir baskı hissetmiyorum. Böyle bir şey söz konusu değil" ifadelerini kullandı.
"YENİ BİR MODEL LAZIM"
Trabzonspor'da sorun olan oyuncu sözleşmeleriyle ilgili olarak ise bordo-mavili kulübün yeni bir döneme geçmeyi planladığını dile getiren Muharrem Usta, "Ne yapmamız gerektiği noktasında oyuncularla bazı konuları masaya yatırıyoruz. Kazanmak ya da kaybetmek kulüple birlikte oyuncuları da ilgilendiriyor. Aslında futbolcular kulüpleriyle ortaklar. Kulübün her tarafında onlar var. Kulüp iyiyse onlarda iyi, kulüp kötüyse onlarda kötü. Bunu tüm dünya da kazan-kazan ilkesi deniyor. 'Hadi birlikte bu işi yapalım' dediğimizde siz ne yaparsınız? Muhtemelen, 'evet başkan bizce de doğrusu budur' diyebilecek arkadaşlarla yeni bir modele geçmek üzereyiz" açıklamalarını yaptı.