Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, yağmura rağmen gerçekleştirilen tören sırasında saldırılarda hayatını kaybedenlerin isimlerinin yer aldığı anıta çelenk koydu.

Hollande, törende gerçekleştirdiği konuşmasında 12 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan mizah dergisi Charlie Hebdo'ya düzenlenen saldırıya değindi. Fransa Cumhurbaşkanı Hollande konuşmasında, 7 Ocak 2014'te Charlie Hebdo binasına saldırı gerçekleştirildiğini ve bu olaydan 3 gün sonra da Yahudi markerindeki rehine eyleminde 5 kişinin hayatını kaybettiğini hatırlattı. Hollande, 13 Kasım 2015'te Paris'te farklı noktalara gerçekleştirilen kanlı saldırılarda 130 kişinin hayatını kaybettiğini 200'den fazla kişinin de yaralandığını söyledi.

Hollande konuşması sırasında terörizmi önlemek amacıyla ilan edilen olağanüstü hal durumu kapsamında, ülke genelinde güvenlik güçlerinin olası terör saldırılarına karşı en az 200 farklı yere baskın düzenlendiğini açıkladı. François Hollande, Suriye ve Irak'taki terör kamplarına katılmak üzere Fransa'dan ayrılmak üzere olan kişiler ile ülkeye girmeye çalışan terör yanlısı 50 yabancının yakalandığını söyledi. Polis ve jandarmanın yaptığı kontrollerde ise 400 silah ele geçirildiğini aktaran Hollande, bu silahlardan 40'ının savaş silahı olduğunu belirtti. Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ülkede güvenliği arttırmak için 5 bin güvenlik görevlisi alınacağını duyurdu.