Başbakan Binali Yıldırım'ın partisinin grup toplantısında söylediği "Dün bir arkadaşımız söyledi, çok ilgimi çekti. Acil servislere bayramda vatandaşlar gidiyorlarmış. Ne için gidiyorlarmış biliyor musunuz? Kız bakmaya gidiyorlarmış. Artık hastaneler o kadar şirin hale geldi ki, vatandaşlar oğullarını, kızlarını evlendirmek için acil servislere gidiyorlar, oralara yuvalar kurmak için ziyaretler yapıyorlar. Acil servisler artık sadece sağlık hizmeti vermiyor, yuva kurmak için de hizmet veriyor. İşte geldiğimiz nokta bu" sözlerine ADD Samsun Şube Başkanı Işık Kefeli tepki gösterdi.

ŞİDDET ACİLLERDE
Kefeli , "Aciller de, acil olmayan hastalar da dahil en büyük yığılmalar onların sağlıkta dönüşüm politikaları sonucunda oluşmuştur. Şu anda acil çalışanları özellikle devlet hastanelerinde bitmiş tükenmiş durumdalar. En büyük sağlıkta şiddet olayları acillerde yaşanmaktadır. Türkiye Acil Poliklinik başvuru sayısının en fazla olduğu dünyada nadir ülkelerden biri haline yine onların döneminde gelmiştir. Sağlıkta cepten para harcamalarına rağmen insanlarımızın hala bu politikaları över olmaları da düşündürücü bir konudur" dedi.

ÖZÜR DİLEMELİ
Kefeli, "Hal böyle iken Ülkenin başbakanı yaptıkları hastanelerin güzelliğini anlatmak için yine cinsiyeti ön planı çıkararak kadın iş gücünü küçümsemiştir. Ve hepsinin ötesinde, sarf ettiği bu sözlerin kadın emek gücünün en yoğun olduğu iş kollarından biri olan sağlık iş kolunda, başta kadın sağlık çalışanlarını olmak üzere, acil servislerde görevli sağlık çalışanlarını cinsel nesne haline getirmiştir" diyerek Başbakan Yıldırım'ı sağlık çalışanlarından ve kadınlardan özür dilemeye davet etti.