Türk Sağlık Sen Samsun Şube Başkanı, vatandaşın acillere 'kız bakmaya' gittiğini söyleyen Başbakan Binali Yıldırım'ın duyduklarını değil gördüklerine inanması gerektiğini ifade etti.

Çakmak, ''Bugün acil servislerde iş yükü katlanılmaz bir hal aldı. Sadece 9 günlük bayram tatilinde Samsun'da acillerde 10 bin muayene yapıldı'' diye konuştu.

YILDA 100 MİLYON ACİL MUAYENE
Acillerin yuva kurmanın yeri olmak bir yana aşırı iş yükü ve nöbetler nedeniyle çalışanların aile hayatlarında sorunlar yaşamalarına neden olduğunu kaydeden Çakmak, ''Sayın Başbakanın acil servisler ile duyduklarına değil gidip de gördüklerine inanması daha makul ve mantıklı olacak. Bugün acil servislerde iş yükü katlanılmaz bir hal aldı. Acillerde bir yılda 100 milyonun üstünde muayene yapılıyor. Sadece 9 günlük bayram tatilinde bir ilimizdeki 20 hastanenin acillerinde toplam 100 bin hasta muayene edilmesi yoğunluğu anlatmaya yeterli.
Ortada böylesine bir tablo varken acil servislerin kız beğenme yeri olarak dile getirilmesi, magazin haberlerine alet edilmiş olması yanlış. Sorunların üstünün kapatılmasına neden olacak. Başbakanımızdan talebimiz acilleri ziyaret ederek yaşananları bizzat yerinde görmesi. Gördüğü manzara karşısında eminiz ki acil çalışanlarının durumlarının iyileştirmesi için çalışmalar yapma talimatını verecek'' ifadelerini kullandı.

Zerrin SOMUNCU