Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Samsun İl Temsilcisi Nakif Yılmaz, Başbakan Binali Yıldırım'ın kamuda çalışan taşeron işçilerin kadroya geçirilmesi için talimat verdiği halde belirsizliğini sürdüğünü söyledi.

Yılmaz, ''Seçimlerden önce verilen sözlerin gerçekleşmemesinden biz bir sefer hayal kırıklığı yaşadık. Tekrar yaşamak istemiyoruz'' diye konuştu.

BAYRAMA YETİM GİBİ GİRDİK
9 günlük bayram tatili öncesinde ve halen de kamuda çalışan taşeron işçilerin büyük bir kısmının maaşlarını alamadığını ifade eden Yılmaz, ''DSİ'de çalışan 65 kişi ve diğer birkaç kurumda da maaşlarını alamayanlar arkadaşlarımız var. Bayrama yetim çocuklar gibi girdik. Bir yandan da 65. hükümetin kurulmasıyla Başbakan Binali Yıldırım taşeron işçilerin kadroya alınmasıyla ilgili çalışma talimatı verdi ancak süresinin yılbaşına doğru olacağını söyledi. Seçimlerden önce verilen sözlerin gerçekleşmemesinden biz bir sefer hayal kırıklığı yaşadık. Yılbaşı bizim için çok geç. Belirsizlik bizi perişan etti. Hiçbir yetkili bakanlık konuyla ilgili bir açıklama yapmıyor. Çalışmaların sürdüğü söyleniyor. Tek hedefimiz, özel sözleşmeli personel statüsünden vazgeçilip tüm arkadaşların kadroya bir an önce geçirilmesinin müjdesini bekliyoruz. Tekrar ümitlenmek istemiyoruz ama iyi şeyler olmasını talep ediyoruz. Biz konfederasyon olarak hükümetle görüşmelerimizi sürdüyoruz. Hakkımız olan kadroyu almak için mücadele etmeye devam edeceğiz'' ifadelerini kullandı.

Zerrin SOMUNCU