David Cameron, 23 Haziran'da Birleşik Krallık'ta yapılan referandumun 'AB'den ayrılma' kararı ile sonuçlanmasının ardından istifa edeceğini açıklamıştı. Dün parlamentoda başbakan olarak son kez soruları yanıtladıktan sonra istifasını resmi olarak Kraliçe II. Elizabeth'e sunan Cameron, görevini Theresa May'a devretti. Göreve resmen başlayan Theresa May başbakanlığındaki yeni kabine de görev alacak bazı isimler açıklandı. May'in yeni kabine oluşturma çalışmalarını sürdürüyor.

Yeni kabinede görev alacak bazı isimler

Yeni kabinede İngiltere Dışişleri Bakanlığı görevine eski Londra Belediye Başkanı Türk kökenli Boris Johnson getirildi. Brexit kampanyalarının savunucularından olan 52 yaşındaki Johnson, ilk kez kabinede yer aldı. Maliye Bakanlığı görevine, 2014-2016 yılları arasında Dışişleri Bakanlığı görevini yürüten Philip Hammond getirildi. 60 yaşındaki Hammond, ülkenin AB'de kalması gerektiğini savunuyordu. İçişleri Bakanlığı görevini ise artık AB'de kalınması gerektiğini savunan Amber Rudd yürütecek. Savunma Bakanı ise AB'de kalınması gerektiğini savunan 64 yaşındaki Michael Fallon oldu.

Yeni kabinede Brexit çalışmalarını sürdürmek üzere de bir bakanlık oluşturuldu ve bu göreve ise David Davis getirildi. Referandum sürecinde AB'den ayrılma yönünde görüş bildiren Davis, parlamentoya ilk kez 1987 yılında girdi. AB'den ayrılma savunucularından olan Liam Fox ise, Ulusal Ticaret Bakanlığı görevini yürütecek. 54 yaşındaki Fox, 2010 yılında Savunma Bakanlığı görevini de yürütmüştü.

Cameron döneminde Maliye Bakanı olan Goerge Osborne ise kabine dışında kalan isim oldu.