İlkadım ilçesi Karadeniz Mahallesi Divitçioğlu Caddesi üzerinde 2 Ağustos 2015 tarihinde meydana gelen olayda, Y.Ö. ve İ.C.D. adlı şahıslar, siyah bir otomobil ile olay yerine geldi.

Pompalı tüfekle araçtan inen şüpheliler, bir iş yerinin önünde oturan Onurcan Tekin'e pompalı tüfekle 4 el ateş açtı. Açılan ateş sonucu Onurcan Tekin, başına isabet eden saçmalarla olay yerinde hayatını kaybetti. Bu sırada çevrede bulunan B.Ş., M.B., A.F.G. ve B.T. de kazara çeşitli yerlerinden hafif şekilde yaralandı. Şüpheliler geldikleri otomobille olay yerinden kaçtı.

Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekipleri olayla ilgili Y.Ö.(27), İ.C.D.(20) ve E.K.'yi (26) gözaltına aldı. İ.C.D ve E.K. tutuklanırken, Y.Ö. ise serbest bırakıldı. 3 kişi hakkında Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Bugün görülen davanın ilk duruşmasına İ.C.D. ve E.K., başka ildeki cezaevlerinde bulundukları için duruşmaya SEGBİS sistemi ile görüntülü olarak katıldı. Samsun Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu İle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından "uyuşturucu ticareti" suçundan gözaltına alınan tutuksuz sanık Y.Ö., Samsun Emniyet Müdürlüğü'nde polisler tarafından Samsun Adliyesi'ndeki duruşmaya getirildi.

Tutuksuz yargılanan Y.Ö., "Olay günü yanımda arkadaşım E.G. ile birlikte araçla gezdik. Arkadaşım İ.C.D.'yi yolda gördü. Onu da araca aldık. Aracı ben sürüyordum. Bir iki eve uğradık. Her iki arkadaş tüfek alıp geldi. Ben maktul Onurcan Tekin'i tanımıyorum. Aramızda herhangi bir husumet yoktur. Olay yerine gelince E.K. aracı durdurmamı istedi. İ.C.D. de aracı durdurmamı istedi. İkisi de araçtan indi. Araçtan iner inmez tüfek sesleri geldi. Her ikisi araca geri bindi. Benim de denetimli serbestliğim vardı ondan kaçtım. Maktulü vurduklarını sonradan öğrendim" dedi.

Tutuklu sanık İ.C.D., "Maktul ile benim önceye dayalı husumetim yoktur. Olay yerinde E.K. araçtan tüfekle indi. Ben de tüfekle indim. Önce E.K. ateş etti, ben de tüfekle maktulün ayaklarına doğru ateş ettim. E.K. hatırladım kadarıyla 3 el ateş etti. Maktulü ben mi kafasından yaraladım yoksa E.K. mi yaraladı tam olarak hatırlamıyorum. Biz dışarıda iken Y.Ö. araçta bizi bekledi. Biz araca binip hep birlikte olay yerinden ayrıldık" diye konuştu.

Tutuklu sanık E.K. ise, "Maktul ile internette karşılıklı küfürleştik. Husumetli olduğum için sürekli tüfek taşıyorum. Araçla dolaşırken Onurcan'ı gördüm. Y.Ö.'ye 'aracı durdur' dedim. Araçtan tüfekle indim. Bu sırada İ.C.D. de araçtan indi. Ben Onurcan'ın ayaklarına doğru ateş açtım. Benim tüfekte kuş saçması vardı. Ben ayağından vurmak amacıyla ateş ettim. Öldürmek amacıyla ateş etmedim. Daha sonra arkamdan gelen İ.C.D. de bir el ateş etti. Ben maktulün kafasına doğru ateş etmedim. Daha sonra araca binip olay yerinden uzaklaştık. Benden önce Onurcan görseydi o bana ateş ederdi. Zaten bizim herhangi bir can güvenliğimiz kalmamıştı. Sokakta gezemez hale gelmiştik. Bu olay nedeniyle pişmanım. Öldürmek amacıyla ateş etmedim" şeklinde konuştu.

Olayda kazara çeşitli yerlerinden yaralanan B.Ş., M.B., A.F.G. ve B.T. ise şikayetçi olmadıklarını söylediler.

Mahkeme heyeti tutuksuz olarak yargılanan Y.Ö.'nün tutuklanmasına karar verdi. Y.Ö. "uyuşturucu ticareti" suçundan gözaltında bulunduğu için cezaevine götürülmeden önce Samsun Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Y.Ö.'nün daha sonra cezaevine teslim edileceği öğrenildi.