Beşiktaş ile sözleşmesi yenilenmeyen İsmail Köybaşı, Fenerbahçe ile anlaşarak kendisini sarı-lacivertli yapan sözleşmeyi imzaladı. Siyah-beyazlı takımın şampiyonluk kutlamalarında dahil olduğu tezahüratlar için üzgün olduğunu ifade eden Köybaşı, Fenerbahçe camiasından özür diledi. Milli futbolcu Ülker Stadyumu'nda düzenlenen imza töreninde basın mensuplarının da sorularını yanıtladı.

'Sahiplenmeye hazır olduğum kulüp Fenerbaçe'

Profesyonel futbol hayatının ikinci yarısına doğru ilerlediğini belirten Köybaşı, 'Kariyerimi en verimli şekilde sürdürmek istiyorum. Bir karar verdim ve beni heyecanlandıran sahiplenmeye hazır hissettiğim kulüp Fenerbahçe oldu. Burada olduğum için mutlu ve gururluyum. Sahada dizilişimiz 3-5-2 de olsa 4-4-2 de olsa sahada her şeyini koyan bir İsmail olacak' ifadelerini kullandı.

'Fenerbahçe camiasından özür dilerim'

Beşiktaş'ın şampiyonluk kutlamalarında dahil olduğu tezahüratlar için üzgün olduğunu ifade eden Köybaşı, 'Biz profesyonel futbolcular olarak böyle durumlara alet olunmaması gerekir diye düşünüyorum. Şampiyonluk kutlamasıydı ve benim de içinde bulunduğum bir ortamdı. İstemediğim şekilde bu görüntüde olduğum için üzgünüm. Benim karakterimi bilen neyi ne niyetle yaptığımı da bilir. İçimde hiçbir kötülük olmaz. Fenerbahçeli arkadaşlarda bunu bilir. Bunun için özür diliyorum. Bundan sonra Fenerbahçe forması için mücadele edeceğim' açıklamasını yaptı

'Beşiktaş'ta geçirdiğim her gün için herkese teşekkür ediyorum'

Köybaşı, 'Beşiktaş'ta geçirdiğim hergün için; yönetimden taraftara, malzemecesine herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Haklarını helal etsinler" dedi.

Fenerbahçe ile görüşme tarihleri

Hiçbir zaman paraya önem vermediğini belirten milli futbolcu, 'Beni tanıyan herkes karakterimi bilir. Hiçbir zaman paraya önem vermedim, vermeyeceğim de. Futbol tutkumun paralelinde gelişen bir olaydı" diye konuştu.

Uslu: 'Böyle bir imza töreni bizim için çok anlamlı'

İsmail Köybaşı için "Çok iyi bir sporcu" ifadesini kullanan Fenerbahçe Basın Sözcüsü Mahmut Uslu, 'Böyle bir arkadaşı ailemize kattık, inşallah çok başarılı olur. Köybaşı'nın başarılı olacağına ben çok inanıyorum' açıklamasını yaptı.