Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu, Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş ve AK Parti Bayburt İl Başkan Yardımcısı Mehmet Kaymak'ı ziyaret etti.

KARADENİZ İŞBİRLİĞİ YAPMALI
Karadeniz illerinin bölge yatırımlarında işbirliği yapması gerektiğini belirten Başkan Genç, "Dünya hızla gelişim ve dönüşüm yaşıyor. Bu anlamda Türkiye de çok dinamik bir ülke. Şehirlerimiz de mutlaka dinamik olmalıdır. Tarihte önemli şehir olmak yetmez, bugünü yakalamak, bugün de ona göre çalışma yürütmek, değişimin ve gelişimin dışında kalmamak gerekiyor. Şehirlerimiz yenilikçi bir anlayışla yeniliklerin öncüsü olmalı ve yarışın en önünde yer almalıdır. Bunun için özellikle bölge yatırımlarında Karadeniz illeri olarak işbirliği yapmalıyız" diye konuştu.

FOTOĞRAFI İYİ OKUMALIYIZ
Başarı için yerel yöneticilerin 21. yüzyılı iyi algılanması gerektiğini ifade eden Başkan Osman Genç, "Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızı doğru algılamamız lazım. Dünyaya, ülkemize ve şehrimize ait fotoğrafı iyi okumak lazım. Türkiye'nin büyümesi ve gelişmesi, demokrasinin yerleşmesi şehirlerimize bağlıdır. Şehirlerimizin akıbeti de iyi yönetilmelerine bağlıdır. Şehirleri kalkındıracak olan yerel yönetimlerdir. Aslında bir bakıma belediye başkanları ve meclis üyeleri şehirlerin doktorlarıdır. Şunu çok iyi bilmeliyiz ki, bu çağda ürettiğiniz kadar değerlisiniz" ifadelerini kullandı.

KİTAP HEDİYE ETTİ
Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu, Belediye Başkanı Mete Memiş ve AK Parti Bayburt İl Başkan Yardımcısı Mehmet Kaymak da, ziyaretlerinden dolayı Canik Belediye Başkanı Osman Genç'e teşekkür etti. Başkan Osman Genç, ziyaretlerin sonunda Vali Ustaoğlu, Belediye Başkanı Memiş ve İl Başkan Yardımcısı Kaymak'a, Canik Belediyesi'nin kültür yayınlarından hediye etti. Ustaoğlu, Memiş ve Kaymak da, ziyaretlerin anısına Başkan Genç'e Bayburt'a özgü hediyeler verdi.