Fransa'nın güneyinde bulunan Nice kentinde 14 Temmuz Ulusal Gün (Bastille Günü) kutlanırken, bir kamyonet kalabalığın içine daldı. Kamyonetin içindeki terörist ya da teröristler önüne çıkan herkesi ezerken, aracın içinden ateş de açıldı. Nice Savcılığı ilk belirlemelere göre en az 60 ölünün bulunduğunu, 100'den fazla da yaralının olduğunu ifade ederken, Nice polisi son açıklamasında ölü sayısını 74 olarak bildirdi.

42 YARALININ DURUMU AĞIR

Son gelen bilgilere göre 74 kişi hayatını kaybederken, yaralı sayısının 100'den fazla olduğu, yaralılardan 42'sinin de durumunun ağır olduğu bildirildi.

KALABALIĞIN İÇİNE 90 KM HIZLA DALDI, 2 KİLOMETRE İLERLEDİ

Saldırıyı gerçekleştiren terörist ya da teröristlerin, kalabalığın içine 90 km hızla daldığı ve 2 kilometre boyunca önüne çıkan herkesi ezdiği ifade edildi. Kamyonetin içinden kalabalığa ateş de açılırken, aracın kasasında çok sayıda mühimmat ve bomba bulunduğu açıklandı.

EVDEN ÇIKMAYIN UYARISI

130 kişinin öldüğü Paris saldırılarının ardından ikinci büyük terör saldırısının kurbanı olan Fransa'da, halka gerekmedikçe dışarı çıkmamaları uyarısı yapıldı. Ülkede tam anlamıyla panik havasının hakim olduğu ifade edildi.

SALDIRGAN YA DA SALDIRGANLAR ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Kalabalığın içine kamyonetle dalan ve etrafa rastgele ateş açan kişi ya da kişilerin etkisiz hale getirildiği ifade edildi. Nice polisi yaptığı açıklamada 1 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirtirken, saldırıyı gerçekleştiren terörist sayısının ise bir olmadığı, kasanın içindeki diğer teröristlerin halka ateş açtıktan sonra ortalıktan kaybolduğu iddia edildi.

FRANSA, TÜRKİYE'DEKİ KURUMLARINI GÜVENLİK GEREKÇESİYLE KAPATMIŞTI

Geçtiğimiz günlerde Fransa'nın Ankara Büyükelçiliği, İstanbul Başkonsolosluğu ve İzmir Fahri Başkonsolosluğu ikinci bir emre kadar kapatılmıştı. Güvenlik gerekçesiyle kapatıldığı ifade edilen kurumlar, 14 Temmuz kutlamalarını da iptal etmişti. Fransa'nın Türkiye'deki kurumlarını kapatması ve 14 Temmuz kutlamalarını iptal etmesi, kutlamalar sırasında terör saldırısı olacağının istihbaratının Fransızlara ulaştığını düşündürdü.

Fransa'dan şok Türkiye kararı: O kurumlar kapatıldı...

İSTİHBARAT 14 TEMMUZ'U İŞARET ETMİŞTİ

Habertürk'ten Enis Yıldırım'ın haberinde, istihbarat birimlerinin Fransa'yı ve Türkiye'yi 14 Temmuz için uyardığı, IŞİD'in özellikle insanların yoğun olduğu toplu taşıma bölgelerine saldırı planladığı belirtilmişti. 14 Temmuz Fransa Ulusal Günü'nde gerçekleştirileceği iddia edilen eylem öncesinde, çok sayıda bomba yeleği ve bomba yapımında kullanılan malzemenin ele geçirilmesi de istihbaratın ciddiliğini gözler önüne seriyordu.

IŞİD'İN SALDIRISI OLDUĞU DÜŞÜNÜLÜYOR

130 kişinin hayatını kaybettiği ve tüm dünyayı şoka uğratan Paris saldırılarını üstlenen IŞİD'in, bu saldırıda da bir numaralı şüpheli olduğu ifade ediliyor. Genellikle canlı bomba saldırılarıyla terör eylemleri düzenleyen IŞİD'in, bir kamyonet ile kalabalığın içine dalması ise terör örgütünün farklı ve kanlı bir eylem stratejisine yöneldiğini düşündürdü.

GÜN IŞIDIĞINDA TERÖR SALDIRISININ BİLANÇOSUNUN ARTMASINDAN ENDİŞE EDİLİYOR

İlk belirlemelere göre en az 60 kişinin öldüğü, 100'den fazla kişinin de yaralı olduğu ifade edilirken, yaralıların birçoğunun durumunun ağır olduğu belirtildi. Yetkililerin, gün ışıdığında saldırının bilançosunun artmasından ve ölü sayısının 100'ü bulmasından endişe ettiği söyleniyor...

EYFEL KULESİ'NDE DE TERÖR SALDIRISI ALARMI

Nice'deki terör saldırısının ardından Paris'in ve Fransa'nın simgesi olan Eyfel Kulesi'nden dumanların yükselmesi büyük bir paniğe neden oldu. Birçok vatandaş Eyfel Kulesi'ne de terör saldırısı düzenlendiğini düşünürken, yetkililerden dumanlar hakkında resmi açıklama gelmedi. Ulusal Gün için hazırlanan havai fişeklerden kaynakladığı iddia edilen dumanlar, belirli bir kesime göre de havai fişek taşayan kamyonun kaza yapması nedeniyle ortaya çıktı.

Fotoğraflar Twitter'dan alınmıştır...