Karayolları 7. Bölge Müdürü Kenan Keskin, Samsun Batı Çevre Yolu uygulama projesinin tamamlandığını ifade ederek, ''Çalışmalara başlamak için bakanlığımızdan talimat bekliyoruz. Ancak her yörede çevre yolları talebi olduğu için biraz zamana ihtiyacımız var gibi görünüyor'' dedi


Samsun İl Koordinasyon Kurulu, 2016 yılı 3. dönem değerlendirme toplantısı Samsun Valisi İbrahim Şahin başkanlığında SASKİ Genel Müdürlüğü Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu'nda gerçekleşti. Toplantıda, Karayolları 7. Bölge Müdürü Kenan Keskin, Samsun Batı Çevre Yolu uygulama projelerinin bittiğini ancak yapıma başlamak için bakanlıktan talimat beklendiğini söyledi.

BAKANLIK BEKLEMEDE
Yapılacak yolun yaklaşık 2 kilometresinin tünel olmak üzere 16.5 kilometre uzunluğunda olacağını ifade eden Karayolları 7. Bölge Müdürü Kenan Keskin, ''Arazi olarak çok zor bir arazi değil, yapılabilirliği mümkün. Uygulama projelerimiz tamamen bitti. Şu anda start verilmesinibekliyoruz. Yolun yapımı ve kamulaştırılmasının çözülmesiyle ilgili sorunlarımız var. Kamulaştırma bedellerinin yarısı müdürlüğümüz yarısı da Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından çözülecekti. Ama şu anda başbakanımız özellikle her yörede çevre yolları talebi olduğu için biraz zamana ihtiyacımız var gibi görünüyor. Bu konuda sizlerin de desteğini bekliyoruz. Doğu çevre yoluyla ilgiliyle de çalışma yaptık. Alternatif ve daha uygun projeler ürütmeye devam ediyoruz. O yol 28 kilometre ve 11 kilometresi tünel. bundan sonra dağ kısmına geçtiğimizden dolayı yollarımız artık çok maliyetli'' diye konuştu.

KAVŞAK ÇALIŞMALARI BAŞLIYOR
Şehir girişinde 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'na kadar yetiştirilmesi gereken 5 farklı seviyede kavşak çalışması olduğunu kaydeden Keskin, ''Şehir içinde de Petrol Ofisi, Örnek Sanayi ve Tekkeköy kavşaklarının ihalesi bitti. Bunlar viyadük şeklinde üstten geçen kavşaklarımız. Temmuz ayına kadar çalışmaları tamamen bitirip, şehir içinde 5 ayrı kavşakta önümüzdeki günlerde çok yoğun çalışmalarda olacağız. Bu anlamda yöreye rahatsızlık vereceğiz. Bunun da bilinmesini özellikle istiyorum'' ifadelerini kullandı.

BATI ÇEVRE YOLU ELZEM
Batı Çevre Yolu'nun Samsun şehir içi trafiğini rahatlatacağını söyleyen Samsun Valisi İbrahim Şahin, ''Batı çevre yolu aslında yapılacak olan bir otoyolunun devamı. Samsun'a yaklaşıldığında yol ikiye ayrılıyor. Bir tanesi Kavak'a aşağıya indikten itibaren sol tarafa 19 Mayıs ilçesinin oradan tekrar Sinop'a bağlantı yapılacak bir yol. Batı Çevre Yolu şu anda elzem. Atakum ilçesine giden yol, trafiğin yoğun saatlerinde en çok aracın geçtiği yol. Buradaki trafiğin çevre yoluyla olabildiğinde rahatlatmasını sağlayacak. Umarız bu hallolur. Kamulaştırmaları bakanlık çok fazla ödemek istemiyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi de bu bedellerin büyük olmasından kendilerini olumsuz anlamda etkileyeceğini düşünüyor. Ben öneride bulundum hep birlikte böyle bir projeyi ortaya çıkarmaya çalışacağız'' şeklinde konuştu.

SAMSUN'U 49 ÜLKE DENETLEYECEK
2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları Cumhuriyet tarihinin yapılan en büyük spor organizasyonu olduğunu söyleyen Samsun Valisi İbrahim Şahin, sözlerini şu şekilde sürdürdü: ''Bunun da 1 yıl öncesinde, 2017 olimpiyatlarının provası niteliğinde 18-21 Temmuz'da 49 ülkeden delege başkanları Samsun'a gelecek. Hem müsabakalar yapılacak, hem de gelen konuklar olimpiyat için yapılan binaları, tesisleri denetleyecek. Ona göre de bir tutum takınacak. Ziyaretin arka planında da bir denetim var. Türkiye'yle ilgili batıda terör dolayısıyla çok ciddi bir dezanformasyon var. 49 ülkeden gelen heyet bizi rahatlatıyor. En azından çok ciddi olan olumsuz imaj kırılıyor. Bizim kendi haline bırakmış olmamıza rağmen heyetin kalabalık gelmesi de mutlu ediyor. Geldiklerinde kendileri de görecekler ki, Türkiyeyle ilgili insanları yanıltan bir piar çalışması var.''

Zerrin SOMUNCU