Karadeniz'in en genç nüfusuna sahip ilçelerinden biri olan Samsun'un Atakum ilçesinde kır düğünü yapmak isteyen vatandaşların en büyük sorunu olan isteğe bağlı 'kapalı alan' sıkıntısı dev şemsiye ile çözüldü. Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, amaçlarının gençlerin sorunlarına çözüm üretmek olduğunu söyledi.

'Amacımız, gençlerimize güzel bir kır düğünü imkanı sunmak'

Amaçlarının gençlerin isteklerine cevap vermek olduğunu vurgulayan Başkan Taşçı, 'Bu çadırımız, Atakum ilçesi sınırları içerisinde Çakırlar Korusu içerisinde düzenlenecek kır düğünleri için yapıldı. 506 metrekare kapalı alana sahip olan çadır tek direkten açılan, hidrolik sistemle çalışan, istenildiği zaman açılıp kapanabilen bir sistem ile çalışıyor. Amacımız, burada kır düğünü yapacak gençlerimize güzel bir kır düğünü imkanı sunmaktır. Çünkü insanlarımız kır düğünü düşündüğünde kafalarında hep bir yağmur endişesi oluşur. Biz de bu endişeleri ortadan kaldırmak için hidrolik sistemli bir şemsiye kurduk. Yağmur riski olduğunda bu şemsiye açılıyor ve içinde 500 kişinin rahatlıkla düğün etkinliği yapabileceği bir mekan haline geliyor' dedi.

'Karadeniz'in en büyük şemsiyesi'

Şemsiyenin Karadeniz'in en büyük şemsiyesi olduğunun altını çizen Taşçı, 'Şemsiyemiz 506 metrekare alana sahip olması nedeniyle Karadeniz'in en büyük şemsiyesi olma özelliğini taşıyor. Sadece yağmur değil aşırı güneş olduğunda da vatandaşlar düğünlerini etkilenmeden burada yapabilecekler. Şemsiyemiz, çok büyük talep gördü. Ramazan ayından önce faaliyete geçirmemize rağmen 1 aylık bir süre zarfında yaklaşık 33 talep aldık. İnanıyorum ki bu sayı önümüzdeki günlerde daha da artacak' diye konuştu.

Su basar ormanların yer altığı Çakırlar Korusu'nda bulunan kır düğünü alanına olan ilgi şemsiyenin gelmesiyle birlikte her geçen gün artarken, düğünlerini burada yapmayı tercih eden çiftler de hizmetlerinden dolayı Atakum Belediyesi'ne teşekkür etti.