Büyükşehir Belediyesi'nin yatırım planları ve devam eden projeleri hakkında İl Koordinasyon Kurulu'nda bir sunum yapan Sefer Arlı, Samsun-Kuş Cenneti Arası sahil düzenlemesi çalışmaları kapsamında 17 kilometrelik sahil yolu düzenlemesinin bittiğini, 33 kilometrelik düzenlemenin kaldığını açıkladı.

2016 yılına 134 proje

2016 yılında 134 projeye imza atıldığının altını çizen Sefer Arlı, "6360 sayılı Yasa'dan sonra Büyükşehir Belediyesi yeni hizmet alanı toplam 960 bin hektar alan olmuştur. Bugün itibariyle ilimize bağlı 17 ilçenin toplam mahalle sayısı bin 247 olup, toplam nüfus 1milyon 279 bin 884 kişidir. 2016 yılı 3. dönem itibariyle Samsun Büyükşehir Belediyesi yatırım programında yer alan 12 grup altında toplam 134 adet projeye imza attı. Bu projelerin 84'ü Büyükşehir'e, 50'si de SASKİ'ye aittir. Projelerin sektöre göre dağılımı hizmet binaları, ulaşım ve altyapı, çevre ve peyzaj, içme suyu, kanalizasyon, yağmursuyu, eğitim ve spor, kırsal kalkınma, sosyal tesis, turizm, makine ve ekipman ve plan proje şeklindedir. Projelerin bitiş tarihi 2018 yılı olup, toplam tutarı 680 milyon 614 bin 875 TL'dir. Projelerin fiziki gerçekleşmesi yüzde 63 olup, nakdi gerçekleşmesi de yüzde 63 oranındadır" dedi.

"Samsun-Kuş Cenneti yolunun 17 kilometresi bitti"

Sahil düzenleme çalışmalarının son hızla devam ettiğini vurgulayan Arlı, "Ulaşım ve alt yapı projelerimizden, Samsun-Kuş Cenneti arası sahil düzenlemesi çalışmaları kapsamında 17 kilometrelik sahil yolu düzenlemesi bitirildi. 33 kilometre yapılacak sahil yolu düzenlemesi var. Ülkemizin en uzun ve geniş kumsalını da içerisinde barındıran Bandırma Plajı ile 19 Mayıs Kuş Cenneti arası sahil şeridi yaklaşık olarak 50 km uzunluğunda olup, bunun Bandırma Plajı ile Kurupelit Yat Limanı arasındaki 17 km'lik bölümü peyderpey tamamlanarak halkımızın hizmetine sunulmuştur. Kurupelit-Dereköy arasındaki 14 km'lik kesimin 11 km'lik kısmında sanat yapıları, toprak tesviye işleri ile beton yol kaplama işleri tamamlanmıştır. İncesu-Çakırlar arasında kıyı kenar çizgisinin ihlal edildiği 3 km'lik kesimde ise bina ve tesis yıkım işleri devam etmekte olup, boşaltılan alanlarda toprak tesviye ve beton kaplama işlerine devam edilmektedir. Projenin tutarı 50 milyon TL'dir" diye konuştu.