Samsun Devlet Klasik Türk Müziği Koro Müdürü Kemal Yurt, 2015 yılında koronun Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM)'de gerçekleştirdiği 32 konserle, 8 bin 922 seyirciye ulaştıklarını ifade ederek, konserlere gençlerin ilgi göstermesinden dolayı çok mutlu olduklarını söyledi.

ÇOCUKLARA MUSİKİ DERSLERİ
Devlet Klasik Türk Müziği Korosu'nun 2016 yılında daha çok konserle müzikseverlerle buluşacağını ifade eden Yurt, ''2015'te, AKM'de gerçekleşen 32 konserle, 8 bin 922 seyirciye ulaştık. Bizi bu yıl en çok mutlu eden, Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nden (OMÜ) öğrencilerimizin konserlerimize ilgi göstermesi oldu. Ayrıca, 3 sezondur bir çocuk koromuz var, altyapımızda sanatçılar yetiştiriyoruz. Çocuklar ve aileleri çok heyecanlı. Bu koromuz da 2015'te çok güzel çalışmalar gerçekleştirdi. 2016'da da daha iyi yerlerde göreceğimizi umuyorum. Musikiyi, çocukları kötü alışkanlıklardan, olumsuz olaylardan korumak için kullanmak en büyük arzumuz.

25. YIL SÜRPRİZLERİ
2016 yılında, Klasik Türk Müziği Korosu'nun 25. yılını kutlayacağını ifade eden Yurt, ''Bunun için de özel etkinliklerimiz ve sürprizlerimiz olacak. Folklorik ve klasik değerlerimizi ön plana çıkaran konserlerimizi Samsun halkıyla değil tüm Karadenizle, yine ücretsiz biçimde buluşturmayı planıyoruz. Bu müzik bizim öz kültürümüz, vatandaşlarımız her hafta gerçekleştirdiğimiz konserlerimize gelerek bizi seyirciden mahrum bırakmamalılar. Eşleriyle, anne-babalarıyla, ailecek gelebilecekleri ve herkesin kendinden bir şeyler bulabileceği konserlerimizde kapımız tüm halkımıza sonuna kadar açık'' diye konuştu.

Zerrin SOMUNCU