Karadeniz'e Kıyısı Olan Kent Tiyatroları Birliği Derneği'nin düzenlediği KATİB 4. Tiyatro Köyü 140 katılımcıyla başladı.

Etkinliğin ilk günü yemek, tanışma toplantısı, seremoni ve eğitim çalışmalarıyla geçti. İstanbul Devlet Tiyatrosu Sanatçısı, dizi ve sinema oyuncusu Süleyman Atanısev, Konya Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Meva Küçükakyüz, Ankara Devlet Tiyatrosu Sanatçısı İpek Atagün Gezer, İstanbul Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Burak Karaman atölyeler yapıldı.

YILMAZ'A PLAKET
Etkinliklerde KATİB Başkanı Cem Kaynar, organizasyona verdiği destek nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'a teşekker plaketi verdi. Yılmaz, "Tiyatro sanatının gelişmesi için bu şekilde iyi niyetli çalışan sivil toplum örgütlerini her zaman destekliyoruz. Bu anlamda da Samsun'da tiyatro umarım bu kadar emek veren insanın alın teri ile hak ettiği prestiji kazanır' dedi.

DERSLERE DEVAM
Köyün ikinci gününde de Hocaların çalışmaları devam ederken, DEÜ GSF Sahne Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Semih Çelenk'le yazarlık atölyesi yapıldı. Ayrı alanda bulunan Tiyatro Gazetesi GYY –Oyuncu-Yazar Nazif Uslu ile Edirne Sanat Tiyatrosu GSY ve Trakya Tiyatrolar Birliği Başkanı Erdoğan Eğmen katılımcılarla temasta bulundu.

Tiyatro Köyü yaygınlaştırılmalı

Ankara Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Oyuncu ve Yönetmen İpek Atagün Gezener ve Amasya İris Sanat Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Atilla Özgen, KATİB köyünün kendilerini heycanlandırdığını ve bu tarz kampların tüm şehirlerde yaygınlaştırılması gerektiğini söyledi

Ankara Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Oyuncu ve Yönetmen İpek Atagün Gezener ve Karadeniz'e Kıyısı Olan Kent Tiyatroları Birliği Derneği (KATİB) Üyesi ve Amasya İris Sanat Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Atilla Özgen Haberaks TV ekranlarında yayımlanan Burcu Düzgün'ün sunduğu Haberin Sesi programına katılarak KATİB 4. Tiyatro Köyü hakkında değerlendirmelerde bulundu.

GÜÇ ALIYORUZ
Gezener bu tarz kampların tüm şehirlerde de olması gerektiğini ve eğitmen olarak katıldığı köyde çok mutlu olduğunu söyledi. Gezener, "Yaptığımız iş tamamıyla bir etkileşim üzerine kurulu. Bir arada olmak şart. Yerleşik tiyatrolarda yer almak her şeyden önce insanın insana dokunması mucizevi bir şey olduğu için bu etkileşim muhteşem bir aura oluşturuyor. Bu etkiyle biz birbirimizden güç alıp bu mesleği daha fazla ilerletmek adına güç alıyoruz. Bu tür organizasyonlar insani motivasyonlar sağlıyor. Hepimizin tiyatroya dair kendince yarattığı çabalarımızı birbirimizden dinliyor olmamız mesleki anlamda kendi tekamülümüzü de dolduruyoruz" dedi.

HEDEF TİYATRO


Atilla Özgen ise, "KATİB Köyü yardımlaşma, birlik beraberlik üzerine kurulu bir köy. Bir çok şehirden katılımcı var ve sanki yıllardır birbirimizi tanıyormuşuz gibi. Hedef tiyatro olduğu zaman rahat bir kucaklaşma ortaya çıkıyor. Eğitimcilerimiz sağolsunlar her biri farklı bir konuda bizleri işliyorlar bilgilerini bizimle paylaşıyorlar. Çok keyifli bir organizasyon geçiriyoruz. Burda birlikteliğin içinde olmaktan çok mutluyum" ifadeleriniz kullandı.

Pirsu DÜZGÜN