Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun Büyükşehir Belediyesi Golf Sahası'nın açılışını yapmak üzere Samsun'a geldiler.

Açılışa katılmadan önce Samsun-Çarşamba Havalimanı'nda basın mensuplarının sorularını cevaplayan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fransa'da yaşanan terör saldırısını kınadı.

Bakan Çavuşoğlu: "Doğrudan sivilleri hedef alıyorlar"

Bakan Çavuşoğlu, "Bir kere daha lanetliyoruz. Terörün dininin, bölgesinin ve kimi hedef alacağının belli olmadığını ya da olmayacağını bir kere daha maalesef gördük. Bu teröristlerin son zamanlarda sivilleri hedef aldığını görüyoruz. Tüm saldırılarda İstanbul'daki terör saldırısında da Paris'te yine Nice'teki saldırıda da yine Brüksel'deki saldırıda veya Bağdat'taki saldırılarda dünyanın değişik bölgelerindeki saldırılarda teröristler doğrudan sivilleri hedef alıyorlar. Bunlardan bazıları da din adına barış dini bizim dinimiz İslam adına yaptıklarımı söylüyorlar. Dinimizde bunun yeri yoktur. Bunlar ne İslam dinini temsil ederler hatta bunlara insan bile demek züldür. Dolayısıyla teröristlerin hepsine karşı daha güçlü dayanışma göstermemiz lazım. Mücadeleyi daha etkili yapmamız lazım. Maalesef bugün terörle mücadelede ne bir stratejimiz var ne bir sonuç odaklı planımız var. Özellikle DEAŞ terör örgütüne karşı yine Washington'da bir araya geleceğiz. Hep konuşuyoruz ama ciddi adımları bugüne kadar maalesef atamadık. Ne Suriye'de ne Irak'ta. Bataklığı da kurutamadık. İşte buraya gelen buradan çıkan teröristler maalesef Türkiye'yi de Avrupa ülkelerini veya dünyanın başka bölgelerini de kıtaları da ülkeleri de hedef alıyorlar" dedi.

Bakan Kılıç: 'Fransa halkına başsağlığı diliyorum'

Terör saldırılarını 'insanlığa yapılmış saldırılar' olarak nitelendiren Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ise, 'Bunları biz lanetliyoruz, kınıyoruz. Herkesin bu terör saldırıları karşısında bir olarak buna karşı mücadele etmesi gerektiğini zaten her zaman söyledik. Bu anlamda tekrar Fransa halkına başsağlığı diliyorum. Terörist saldırı yapanları lanetliyorum' şeklinde konuştu.