Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç ile üst düzey protokol üyeleri Samsun'daki dev tesisi görkemli bir törenle ülkeye kazandırdı

CİDDİ YATIRIMLAR


Samsun Batıpark'ta yapılan ve dolgu sahası üzerine olma özelliğiyle dünyada tek olan golf sahası açılışı gerçekleşti. Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve içerisinde 18 çukur bulunan golf sahasının açılışını Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç yaptı. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç açılış konuşmasında, "Golf sporu, zengin sporu olarak bilinen ciddi bir spor dalı. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde ülkemizin her yerine spor yatırımları yapıyoruz. Eğer dünya arenasında güçlü olmak istiyorsak; her türlü spor branşında sözümüz olması gerekir. Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında hedefimiz, ilk 10 arasına girmek. Bu yüzden çok sayıda sportif alan içerisinde modern ve gelişmiş dünyada yerimizi almalıyız. Türkiye'de çok ciddi bir spor alt yatırımı oluşturuyoruz. Ama tesis olmazsa spor olmaz. Biz gençlerimizi destekleyip onları geleceğe hazırlayacak kişileriz" dedi.

ELEŞTİRİLERE CEVAP
Bakan Kılıç, "AK Parti iktidarı döneminde birçok ilimizde çok sayıda kültürel ve sportif yatırımlar yapıldı. Ben inanıyorum ki çok daha farklı ve güzel günler göreceğiz hep birlikte. Önümüzdeki yıl olimpiyatlar Samsun'da yapılacak. Uzun zamandır söz etmediğim bir konu var. Bazı spor camiasında olan kişiler olimpiyata katılım noktasında olumsuz yorumlar yapıyor. Biz Rio olimpiyatlarına 20 branşta en fazla katılım sağlamayı başardık, eğer tenis de olursa, bu sayı 21 olacak. Ülkemizin her yerinde ve Samsun'da hemen hemen her branşta yatırımlar yapmaya ve ülkemiz gençliğini sporla buluşturmaya devam ediyoruz ve edeceğiz. Bu mutlu günümüzde Samsunlu olup da aramızda olan ve Samsun'a gelen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

MÜKEMMEL BİR TESİS


Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise, "Böylesine güzel bir tesisin açılışını yapmaktan mutluyum. Ben de golf oynayan ve seven bir insan olarak Samsun'a yapılan bu yatırımdan dolayı emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum. Gençlik ve Spor Bakanlığımız Türkiye'nin ve Samsun'un her yerini spor sahalarıyla donatıyor. Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu'na da yanımızda olduğu için teşekkür ediyorum. Kars, Erzurum gibi Türkiye'nin değişik bölgelerinde bu spor, sevilen hale geldi. Golfe zengin sporu diyorlar ama bir kere aldığınız malzemeleri uzun ömürlü kullanabilirsiniz. Golf sahaları çevre düşmanı diyorlar, bu sahaların kime ne zararı var. Çok su tüketiyor diyorlar, bu sahalar için denizden gelen su israf mı peki?" dedi.

TURİST GELECEK
Çavuşoğlu, golf sayesinde birçok turistin Samsun'a geleceğine de dikkat çekerek, şöyle devam etti: "Dünyanın birçok yerinden sporcular Samsun'a gelecek ve burada golf oynayacak. Bu şehrin bütçesine kazanım sağlayacak. Golfe karşı ön yargılı olmayalım bu sporu herkes yapabilir. 120 çocuğun kursa başlayacak olmasından mutluluk duydum. Kimsesiz çocuklarımızı da alıp buraya getirin. Onlar burada spor yaparak kendilerine güveni gelecektir. Biz bunun bir örneğini Antalya'da yapıyoruz. Samsun'da 2- 3 golf sahası olması gerekir bence." Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu da tesisin şehre büyük kazanç sağlayacağını ifade etti.

Salim YILDIZ