Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, uçuşlar ile ilgili açıklamalarda bulundu. Hiçbir yolcuyu mağdur etmeyeceklerini söyleyen Aycı, Türk halkına geçmiş olsun dileyerek, bugün saat 14.00'ten itibaren de uçuşların düzenli olarak başladığını söyledi.

Vatandaşların biletlerinin güvence altında olduğunu ve bu biletlerin kayıtsız şartsız değiştirileceğini söyleyen Aycı, 'Şu ana kadar Atatürk Havalimanı'na gelen ancak olağanüstü durum nedeniyle başka güvenli havalimanına yönlendirdiğimiz uçak sayısı 35'tir. Başka güvenli alanlara yönlendirdik. Buralarda yolcularımızla ilgilenildi. Operasyonda uçaklarımız başarıyla indiler. Sağsalim personelimiz de tahliye edildi. Olay nedeniyle 132 seferimiz iptal edildi. Bugün itibariyle Atatürk Havalimanı'ndan 183 çıkış planladık. 116 adet de Atatürk Havalimanı'na geliş planladık. Aynı şekilde Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan 69 çıkış planladık. Yine Sabiha Gökçen'de de kapasite artışı oldukça uçuş kapasitemizi arttıracağız" dedi.

"Tüm vatandaşlarımızın biletleri güvence altındadır"

İlker Aycı sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dün itibariyle iptal ettiğimiz bazı uçuşlarımızı da bugün birleştirerek bu vatandaşlarımızı uçurmak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Tüm yolcularımız, tüm vatandaşlarımız hava yolu sitelerinden ilan edilen, ertelenen iptal edilen ya da yapılamayan uçuşlarımızı lütfen takip etsinler. Çağrı merkezinde yoğunluk olduğu takdirde internet sitelerimizden bu bilgiye ulaşabilirler. Uçamayan, erteleyen tüm vatandaşlarımızın biletleri güvence altındadır. Kayıtsız şartsız değiştirilecektir.'