İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, darbe girişimi ile açıklamalarda bulundu. Ülkenin huzur ve güvenliğine yönelik bir gurup askeri ihanet çetesi tarafından yapılan darbe girişimine en güzel cevabı milletin verdiğini ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, vatana, millete ihanet eden ihanet şebekesinin oyununu türk milletinin bozduğunu kaydetti.

Darbe girişimine karşı meydanlara inerek göğsünü siper eden milletin cadde ve sokaklarda demokrasi nöbeti tuttuğunu söyleyen Başkan Tok, 'Cumhurbaşkanımız, Büyük Millet Meclisi Başkanı, Başbakanımız, Bakanlarımız ilk dakikadan itibaren kahramanca irade göstermişlerdir. Türkiye'nin her yerinde millet meydanlardadır. Ülkemizde hainler maalesef her yere sızmış ve askerin içine sızan bazı hainlerin ülkeye, insanlığa ve demokrasimize karşı geçmiş alışkanlıklarını yerine getirmek için harekete başladılar. Ama ilk defa ülkemizde her türlü siyasi partiye sahip kadını çocuğu genci yaşlısı hepsi sokaklara dökülerek demokrasiye sahip çıkıyorum demenin cesaretini gösterdiler. Siyasi partilerimizin tamamı demokrasiye sahip çıkabilmek için müthiş bir beraberlik sergiledi" dedi.

Milletin hainlere gereken dersi verdiğini kaydeden Başkan Tok, 'Yüce Türk milleti, binlerce yıllık köklü tarihi ve medeniyeti olan bu millet, bu hainlere dersini verdi. Bunlar bir grup asker değil onlar bir grup hain. İşte asker bakın görevinin başında bu vatanın evlatları. Bizim askerimiz bizim meclisimize bomba atmaz. Bizim askerimiz Cumhurbaşkanına bomba atmaz, Cumhurbaşkanı Külliyesi'ne bomba atmaz, halkının üzerine tank sürmez bizim askerimiz. İşte bizim orada askerimiz vardı duruma vaziyet eden. O alçaklara haddini bildirdi. Polisimiz haddini bildirdi. Her şeyden önemlisi yüce Türk milleti binlerce yıllık köklü tarihi ve medeniyeti olan bu millet bu hainlere dersini verdi' diye konuştu.