n

n
n Sayın Kazım Yılmaz’a seslendiğim bir önceki yazımda “dalgalarla boğuşmak, dümen kırmak, karaya oturmak, liman, kaptan” gibi gemicilikle ilgili deyimlerle Samsunspor’un dününü ve bugün içinde bulunduğu sıkıntılı durumu anlatmaya çalışırken kesinlikle geminin dümenine gerçek bir kaptanın geçebileceği düşüncesinde değildim.
n
n Şimdi Samsunspor ‘gemisinin’ dümeninde gerçek bir kaptan var. Sevgimiz, endişemiz, korkularımız ortak ve adı Samsunspor’un efsaneleri arasında pırıl pırıl parlayan Emin Kar…
n
n Samsunspor’un “cenaze” olarak tanımlandığı bir dönemde böylesine duyarlı ve böylesine yürekli davranış sergilemiş olması, doğrusu takdire değer. Kendisini tüm kalbimle kutluyorum.
n
n Samsunspor’un başına gerçek bir Samsunspor sevdalısının geçmesi ömrüm boyunca hayal ettiğim bir şeydi. Ancak bu zorunluluktan dolayı değil normal şartlar altında olsaydı daha anlamlı olurdu… Maalesef her zaman gönlün istediği olmuyor Samsunspor’un durumu malum…
n
n Kaptan duygusaldı ancak popülizme hiç sapmadı. Gerçekçi bir dil kullanarak durumu özetlemeye çalıştı. “Hedefle ilgili şunu söyleyebilirim. Bizim hedefimizi süreç belirleyecek. Yola çıkacağız, yola çıkmak mesele değil. Bu yolda kimler, hangi şartlarda yanımızda olacak. Enerjimiz, gücümüz sağlanırsa biz de hızlı gideriz; Samsunsporumuz hemen Süper Lig e döner ama gerekli destekler olmazsa bizim bu yükü taşıma şansımız da olmaz.”
n
n Millet olarak gerçekçi dil kullanımına pek alışık değilizdir. “Kral çıplak” diyenleri genelde surlardan sallandırırız. Ama durum ortada… Gözlerimizi kapayarak veya yok sayarak gerçekleri değiştirme şansımız yok. Başka Samsunspor da yok…
n
n “Samsunspor benim ya da kişilerin değil; Samsunspor hepimizin. Ben ve arkadaşlarım buraya kimseyle kavga etmeye gelmedik. Bir olalım birlik olalım. Kişisel sorunları, anlaşmazlıkları bir tarafa bırakalım. Kimseye kırgın değiliz, kimseye kızgın değiliz. Kimsenin de bize kırgın olmasını istemeyiz. Camiada bir barış ve bütünlük ortamı oluşturmamız gerekiyor. Lütfen herkes buna bir katkı sağlasın. Her Samsunsporlu bizim için değerlidir”
n
n Bundan daha anlamlı birlik mesajı verilebilir mi?
n
n Bir de şu küsme işi var… Genelde ‘kaçmak’ isteyenlerin sığındıklarını düşündükleri sanal liman… “Adam gibi oynasalar maçlara giderim. Zaten düşecekler boş ver” gibi küskünlüğü ifade eden sözlerle sizler de defalarca karşılaşmışsınızdır mutlaka. Kaptanın bu konudaki sözleri gerçekten ders niteliğindeydi.
n
n “Samsunspor’un benim için neler ifade ettiğini eminim hepiniz anlıyorsunuzdur. Hayatımı tamamen değiştirdi Samsunspor ama ben küsmedim, aksine daha da sevdim onu. Sizler de küsmeyin, daha çok sevin.”
n
n Emin Kar isminin birleştirici ve uzlaştırıcı olacağından kuşkum yok ancak şehrin dinamikleri harekete geçmezse ve gerekli destek sağlanamazsa Emin Kar ve yeni yönetim ne yapsın?
n
n “Artık her zamankinden daha çok, Samsunspor için fedakârlık yapma zamanıdır. Şehirde adeta bir seferberlik ilan etmemiz gerekiyor. Önümüzde daralan süreçle birlikte sıkıntılı bir tablo var. Ancak sizlerin de desteğiyle, birlikte hareket etme olgusuyla aşılamayacak engeller değil bunlar”
n
n ‘Hastalık’ teşhisinde de sorun yok, tedavide kullanılacak ilacın tespitinde de…
n